”Zilele Culturii Fălticenene”, cu proiecție de film, concerte, Gala ”10 pentru Fălticeni”, teatru,

Timp de 10 zile, în perioada 5 – 15 iunie 2023, la Fălticeni, se va desfăşura a XIII-a ediţie a Programului „Zilele Culturii Fălticenene”, o manifestare organizată de Asociaţia „Fălticeni Cultural”, Primăria şi Consiliul Local Fălticeni şi Consiliului Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina.

În deschiderea zilelor Culturii Făticenene, luni, 5 iunie 2023, de la ora 18 la centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” a avut loc un Concert Cameral „CANTEMIR 300 ROMÂNIA UNIVERSALIS” susținut de Diana Jipa vioara și Ștefan Doniga pian. În deschidere Andrei Purdilă a interpretat la pian o mazurkă de Chopin.

Pe 9 iunie 2023, ora 19, Asociatia Falticeni Cultural va invita la Proiecția de GALĂ a filmului ”Ciprian Porumbescu” la 50 de ani de la premieră, în prezența actorilor care au interpretat rolurile principale Vlad Radescu, Ștefan Velniciuc, Emilia Dobrin. Evenimentul va avea loc in curtea Muzeul de artă Ion Irimescu – Fălticeni, iar accesul este liber. În deschidere va avea loc un mini recital susținut de Essenza Quartet din Iași.

Pe 10 iunie, pe scena amplasată în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc  concertul extraordinar susţinut de  Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, spectacolul „Cei trei tenori” – Andrei Apreotesei, Florin Guzgă şi Andrei Fermeşanu, recitalul sopranei Cristina Grigoraş şi Gala „10 pentru Fălticeni”, un proiect al Asociaţiei <Fălticeni Cultural>.

Pe 15 iunie, ca în fiecare an, la Catedrala „Învierea Domnului” va avea loc slujba de pomenire a marilor personalităţi fălticenene oficiată de un sobor de preoţi, urmată de o ceremonie de depunere de jerbe de flori şi coroane la monumentele şi mormintele personalităţilor fălticenene din cele două cimitire, Grădini şi Oprişeni, la statuia scriitorului, nuvelistului şi romancierului Mihail Sadoveanu, din piaţa cu acelaşi nume, la bustul scriitorului şi omului politic român, membru titular al Academiei Române, Nicu Gane, din faţa colegiului cu acelaşi nume, şi la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Tot pe 15 iunie, va avea loc spectacolul de teatru pentru copii „Harap Alb”, la ora 12:00 şi spectacolul „Atenţie aterizăm””, la ora 17:00. Ambele reprezentaţii teatrale vor fi susţinute de actorii Ateneului Naţional din Iaşi.

Pe 15 iunie, de Ziua Culturii Fălticenene, Asociația „Fălticeni Cultural”organizează şi prima ediție a Galei de Premiere – Excelența în Educația din Mediul Rural. Evenimentul este dedicat comunelor din jurul municipiului Fălticeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.