Cod Galben de ploi și vijelii

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în 12 județe din țară.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Botoșani, Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

NFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local  intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 03
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

        În intervalul menționat, în nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.