Avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil și pentru județul Suceava. Avertizarea este valabilă pentru ziua de marți, 4 iulie, până la ora 23.00.

MESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 12 – 4 iulie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

      În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: în următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă
Interval de valabilitate: 4, 5, 6 iulie
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. Verificati pagina ANM.

Avertizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.