„Zilele Municipiului Fălticeni”, între 15 și 23 iulie 2023

Zilele Municipiului Fălticeni, manifestare ce include spectacole de muzică uşoară şi populară, târgul meşterilor populari, activităţi religioase, competiţii sportive se vor desfăşura în perioada 15 – 23 iulie 2023.

Timp de trei zile, pe 18, 19 și 20 iulie, vor fi organizate spectacole artistice în care vor evolua cunoscuţi solişti şi formaţii de muzică uşoară şi populară dar şi tinere talente locale. Pe 15 şi 16 iulie, sălile de sport de la Colegiul „Mihai Băcescu” şi Colegiul „Vasile Lovinescu” vor găzdui unul din cele mai mari turnee de tenis de masă ca număr de participanţi, peste 250, inclus în Circuitul AMATUR. Pe terenul cu zgură de la Baza de Agrement „Nada Florilor” va fi organizat sâmbătă, 15 iulie, un turneu tenis de câmp pentru copiii, „Cupa Municipiului Fălticeni”, ajuns la ediţia a X-a. A doua zi, în aceeaşi locaţie se va desfăşura Turneul tenis de câmp Old Boys, „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia VIII-a.

Tot la secţiunea activităţi sportive, ediţia din acest an a „Zilelor Municipiului Fălticeni”, are incluse în program alte două competiţii cu tradiţie: Cupa „Mămicilor” la tenis de câmp, pe 17 şi 18 iulie şi meciul de fotbal, old – boys (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului, care se va desfăşura sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 11,00, pe stadionul „Tineretului”.

Pe 20 iulie, Concursul Interjudeţean de Folclor „Şezătoarea copiilor

„Ediţia 2023 a Programului <Zilele Municipiului Fălticeni> cuprinde acţiuni şi activităţi diverse, dedicate tuturor categoriilor de consumatori ai actului de cultură şi divertismentului.

Continuăm tradiţia unor manifestări cum ar fi „Nunta de Aur”, prin care sărbătorim, pe 20 iulie, ora 16,00, la Catedrala „Învierea Domnului”, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie în acest an. Suma necesară pentru premierea celor 60 de cupluri provine din sumele încasate din taxa specială pentru oficierea căsătoriilor, restul cheltuielilor fiind acoperite din bugetul local.

Alături de Protopopiatul Fălticeni, organizăm, pe 19 iulie, procesiunea cu sfintele moaşte ale Sfinţilor Epictet şi Astion, ocrotitori ai municipiului Fălticeni.

Pentru al zecelea an consecutiv, avem premierea elevilor din învăţământul preuniversitar fălticenean, care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare – etapa naţională, a profesorilor care i-au pregătit pentru obţinerea acestor performanţe şi a elevilor care au obţinut medii mai mari de 9,00 la examenul de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională.

Pe 20 iulie va avea loc o nouă ediţie a Concursul Interjudeţean de Folclor „Şezătoarea copiilor”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Suceava şi Clubul Copiilor Fălticeni. Concursul este destinat formaţiilor de obiceiuri populare (cu excepţia celor de iarnă), ansamblurilor folclorice, fanfarelor de copii, tarafurilor, grupurilor instrumentale, grupurilor vocale, grupurilor vocal-instrumentale, formaţiilor de jocuri populare şi jocurilor din folclorul copiilor şi va reuni la Fălticeni peste 300 de profesori şi elevi din toată ţară.

Spectacole de muzică uşoară şi populară au ca invitaţi pe: Diana Matei & Taraful Cleante, Petre Ştefan, Proconsul, Yanis Pavel, Antonia, Nicoleta Nucă, solişti şi formaţii de muzică populară printre care se numără Doina şi Ciprian Petroaie, Maria Luiza Mih&Ceteraşii din Maramureş şi alţii. Partea de spectacole o realizăm cu sprijinul artiştilor locali, formaţii artistice din judeţul Suceava, dar şi invitaţi cunoscuţi din ţară”, ne-a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

„Roţi legendare” – expoziţie de vehicule istorice

Manifestările din acest an se vor încheia cu evenimentul „Roţi legendare” – expoziţie de vehicule istorice atestate, biciclete şi motociclete mai vechi de 30 de ani, realizată în colaborare cu Retromobil Club România. Întâlnirea pasionaţilor de maşini istorice va avea loc în parcarea de pe Str. Republicii (în faţa ANAF), duminică, 23 iulie,

Începând cu datat de 15 iulie, pe Stadionul „Nada Florilor” va fi organizat un parc de distracţii. În perioada 18 – 20 iulie, pe Aleea Pietonală, va ave aloc Târgul de Antichităţi, iar în centrul municipiului Târgul meşterilor populari.

Manifestările sunt organizate de Consiliul Local al Municipiului Fălticeni şi Primăria Municipiului Fălticeni în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Suceava, Clubul Copiilor Fălticeni, Protoieria Fălticeni, ACS „Şomuz Fălticeni” şi ACS „Nada Florilor” şi S.C. Yannis Baby – Park Botoşani SRL Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.