Polițiștii Biroului Siguranță Școlară alături de elevi pe perioada vacanței de vară în taberele școlare

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară alături de elevi pe perioada vacanței de vară în taberele școlare organizate în județul Suceava

În perioada vacanței de vară, polițiștii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava, desfășoară activități educativ preventive pentru a-i informa pe tineri cu privire la pericolele de pe Internet, în cadrul Campaniei desfășurată la nivel național pentru prevenirea cyberbullyingului și de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violarea vieții private.

Activitățile se desfășoară cu precădere în cadrul taberelor de vară și a școlilor de vară organizate pe raza județului Suceava.

În cadrul acestora, elevii sunt informați cu privire la ce înseamnă cyberbullyingul, care sunt formele sub care se manifestă, tipuri de comportamente în mediul on-line care îi pot face vulnarabili în fața pericolelor.

Totodată, polițiștii vor aduce în atenția tinerilor și noile modificări și completări ale art. 226 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal  publicată la 14.06.2023 în Monitorul Oficial, prin care a fost incriminată ”divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă atingere imaginii sale”.

Activitățile vor continua până la finalul vacanței de vară și vor include informații utile despre  agresivitate, bullying sau efectele nocive ale consumului de substanțe interzise.

Acestea urmăresc informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la pericolele cu care se pot confrunta cu scopul de a-i ajuta să facă alegeri asumate și conștiente și să adopte comportamente preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.