Admitere 2023 la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Admitere 2023 la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

 Sesiunea iulie, număr record de înscrieri

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 11 facultăți ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională), care au început pe 10 iulie 2023, s-au încheiat marți, 18 iulie, atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini. La programele de studiu de licență, forma de învățământ cu frecvență, s-au înscris 3029 de candidați, cel mai mare număr din ultimul deceniu și o creștere procentuală cu peste 4% comparativ cu anul 2022. La rândul lor, programele de licență de la forma de învățământ fără frecvență (ID), au atras alți 296 de candidați (cu 25% mai mult față de anul 2022). În ceea ce privește studiile de masterat, în sesiunea iulie s-au înscris 966 de candidați (cu 30% mai mult față de anul 2022).

Perioada înmatriculărilor va începe vineri, 21 iulie, și va continua până pe 27 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), urmând ca pe 28 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Indiferent de poziția pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre candidații plasați pe un loc superior vor opta pentru pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit inițial. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de școlarizare pe care ei ar trebui să o plătească.

Evidențiem și faptul că studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu. Menționăm că lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute în sesiunile de examene.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, conform următorului calendar:

  • Înscriere și interviu: 4-8 septembrie, pentru specializările unde există probe / 4-11 septembrie, (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe;
  • Probe: 11 septembrie;
  • Afişare rezultate: 12 septembrie;
  • Depunere contestaţii: 13 septembrie, orele 8.00-12.00;
  • Afişare rezultate după contestaţii: 13 septembrie;
  • Înmatriculări/Confirmare loc (confirmarea locului prin depunerea actelor în original inclusiv pentru români de pretutindeni): 14 – 19 septembrie;
  • Afişare rezultate finale: 20 septembrie.

Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa https://admitere.usv.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.