Duminică, 23 iulie, la Fălticeni, 127 de ani de la apariţia primului vehicul în oraș

În parcarea din faţa Administraţiei Fiscale din vecinătatea Pieţei „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni, va avea loc duminică, 23 iulie, începând cu ora 10,00, o nouă ediţie a manifestării „Roţi legendare – Fălticeni”, 127 de ani de la apariţia primului vehicul din urbea de pe Şomuz.  În cadrul expoziţie vor expuse maşini de colecţie şi motociclete produse între anii 1950 şi 1990 şi în premieră, biciclete.

Primele trei maşini din România, fiecare câte o trăsură-automobil tip Benz, cu patru locuri şi motoare de 12 CP, au fost aduse în 1895 de trei craioveni. În anul 1896 au intrat în ţară alte trei trăsuri-automobile, un Peugeot în Bucureşti, un Rochet-Schneider în Tecuci şi un triciclu Bollé în Fălticeni.

„Ca un omagiu adus istoriei locale, organizăm în fiecare an, în cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni, o manifestare inclusă în calendarul Retromobil Club România, o întâlnire a posesorilor de maşini istorice care ne aduce aminte în fiecare an că urbea de pe Şomuz a fost al treilea oraş din România în care a circulat un automobil.

Suntem la a VIII-a ediţie a manifestării <Roţi legendare>, 127 de ani de la apariţia primului vehicul înmatriculat în Fălticeni. S-a anunţat o prezenţă numeroasă a posesorilor de maşini care îndeplinesc criteriile impuse de Retromobil din mai multe judeţe, dar cei mai numeroşi vor fi colecţionarii suceveni. Vom avea şi maşini atestate internaţional, cu carte FIVA, iar la final vom acorda şi câteva premii de excelenţă, dar şi alte premii

Evenimentul se bucură  de o participare din ce în ce mai numeroasă, fiind sprijinit de Primăria Fălticeni şi de câţiva sponsori”, ne-a spus Iulian Todirică, preşedintele Filialei Suceava a Retromobil Club România.

Înainte de  parada maşinilor pe principalele străzi din zona centrală a municipiului Fălticeni, finalizată în parcarea de la ieşirea din oraş spre Suceava, programată pentru ora 14,00  vor fi premiaţi posesorii maşinilor de epocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.