Trenuri moderne de la Suceava spre Constanța, Brașov și Galați

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat că societatea Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spolka Akcyjna din Polonia (PESA) a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru achiziția a 20 de rame electrice destinate serviciilor publice obligatorii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs RE-IR2, împreună cu serviciile de mentenanță pe o perioadă de 15 ani.

Semnarea contractului de achiziție publică va avea loc după încheierea perioadei de depunere a contestațiilor și rezolvarea acestora în cadrul procedurii de atribuire.

Valoarea totală estimată a achiziției este cuprinsă între 1,2 și 2,3 miliarde de lei, iar acest proiect are scopul de a îmbunătăți serviciile de transport feroviar pe distanțe lungi și de a moderniza infrastructura feroviară în conformitate cu obiectivele PNRR.

Trenurile electrice de lung parcurs (InterRegio) care vor fi achiziționate trebuie să ofere o capacitate minimă de 160 de locuri pe scaune, 160 de locuri în picioare și 16 locuri pentru biciclete.

Livrarea acestor trenuri trebuie să fie finalizată într-un interval de cel mult 4 ani de la semnarea contractului, iar durata totală a contractului, inclusiv perioada de întreținere, se extinde pe o perioadă de 34 de ani.

Aceste trenuri electrice vor circula pe următoarele trasee:

  1. Cluj-Napoca – Sighișoara – Brașov;
  2. Cluj-Napoca – Alba Iulia – Simeria – Târgu Jiu – Craiova;
  3. Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava;
  4. Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava;
  5. Galați – Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia);
  6. (Mangalia) – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava;
  7. (Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.