Prețuri subvenționate la energie electrică și gaze până în martie 2025

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE) a anunţat că preţurile la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate încă un an şi jumătate, până la sfârşitul lunii martie 2025. Anunțul a fost făcut de   Valeriu Steriu, reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie.

Ordonanța de Urgență nr. 27/2022 (cu completările și modificările ulterioare aduse prin Legea nr. 357/2022 și Legea nr. 206/2023) prevede care sunt măsurile aplicabile clienților de energie electrică și gaze naturale. Aceste măsuri sunt implementate în continuare cu susținerea furnizorilor de energie și gaze naturale, și au ca scop protejarea clienților finali de efectele creșterii prețurilor de vânzare a energiei.

În plus, depozitele de gaze sunt pline în proporţie de 90%.

Preţurile la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate, până la sfârşitul lunii martie 2025, a precizat,

Tarife plafonate la energie până în martie 2025

  • 68 de bani pe kilowatt pentru:
  • Clienții casnici al căror consum lunar este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv.
  • Clienţii casnici la al căror loc de consum locuiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale alimentate electric, necesare efectuării tratamentelor medicale.
  • Clienţii casnici care au în întreţinere cel puţin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani. Limita de vârstă se prelungește până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învăţământ.
  • Clienții casnici familii monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până în 18 ani. Limita de vârstă se prelungește până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învăţământ.
  • 80 de bani pentru intervalul 100-255 de kilowaţi,
  • 1,3 lei – între 255 şi 300 de kilowaţi,
  • Pentru ce depăşeşte 300 de kilowaţi – 1,3 lei pentru întreaga cantitate.

În cazul gazelor, preţul pentru un kilowatt/oră nu va depăşi 31 de bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.