Activitatea Lectoratului de limba română al USV de la Odessa

În contextul suspendării activității onsite a Lectoratului de limba română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), din cadrul Universității Naționale Politehnice din Odessa (UNPO), cauzată de agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, cursurile au continuat în regim online pe tot parcursul anului academic 2022-2023. În data de 11 septembrie a.c., o serie de cursanți au susținut testarea finală, întrunind punctajul necesar pentru obținerea Certificatului de Competență Lingvistică, nivel A1-A2.

Odată cu începerea anului universitar 2023-2024, a debutat și cursul de limba română, cu două grupe — una formată din cadre didactice și personal administrativ al UNPO și cealaltă din studenți și doctoranzi —, numărul cursanților înscriși fiind în jur de 50 de persoane, ceea ce reflectă interesul ridicat al partenerilor ucraineni pentru limba și cultura română.

Totodată, menționăm că Dr. Dan Nicolae Popescu, lectorul de limba română, a primit, în data de 4 octombrie a.c., o Diplomă de Merit din partea prof.univ.dr.ing. Gennadiy Oborsky, rectorul UNPO, pentru „contribuția semnificativă la îmbunătățirea procesului educațional de predare a limbilor străine pentru studenții și angajații UNPO și pentru dezvoltarea cooperării între cele două universități”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.