Vânzarea masinilor second hand nu se va putea face fără documentul RAR Auto-Pass

Cei care vor să vândă o maşină second hand vor fi obligaţi să obțină de la Registrul Auto Român documentul RAR Auto-Pass, care va atesta istoricul real al maşinii.

Regia Autonomă Registrul Auto Român (RAR) înfiinţează şi gestionează registrul electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România. Registrul este constituit din informaţiile obţinute de către RAR cu ocazia prestaţiilor care implică identificarea vehiculului rutier, ori cu ocazia efectuării inspecţiei tehnice periodice în cadrul reprezentanţelor RAR sau al staţiilor de inspecţie tehnică periodică autorizate conform legislaţiei în vigoare, din informaţiile transmise RAR de către atelierele pentru inspecţia tahografelor şi/sau a limitatoarelor de viteză autorizate conform legislaţiei în vigoare, din informaţiile transmise RAR de către operatorii economici autorizaţi conform legislaţiei în vigoare care desfăşoară activităţi de reparaţii, de întreţinere, de reglări funcţionale, de modificări constructive şi de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi din informaţiile transmise RAR de către producătorii vehiculelor rutiere, reprezentanţii autorizaţi ai acestora, importatorii sau distribuitorii de vehicule rutiere noi.

Noul program implementat de Registrul Auto Român RAR Auto-Pass va fi disponibil de la sfârșitul anului viitor.

Documentul va oferi o garanție cu privire la starea autoturismului, fie că vorbim despre starea tehnică, numărul de kilometri parcurși sau despre eventualele daune ascunse. Vânzătorul va fi obligat să obțină acest document, pe care să îl prezinte clientului, înainte de a-i vinde mașina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.