La Fălticeni, concert de colinde susținut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului

O seară plină de bucurie și liniște se pregătește să încălzească inimile locuitorilor din municipiul Fălticeni, Corala Bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului pregătindu-se de un concert special de colinde. Evenimentul, organizat de Müzíkín Fălticeni, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni, și așteptat cu nerăbdare de comunitate, se va desfășura joi, 7  decembrie, începând cu ora 19,00, la Centrul Cultural „Grigore V. Birlic”

Concertul, inclus în turneul național de colinde desfășurat de Corala „Armonia” în luna decembrie, vine ca o ocazie de a celebra tradițiile și valorile autentice ale Crăciunului, oferind publicului un moment de contemplare și bucurie. Cu interpretări ce reflectă autenticitatea colindelor românești, Corala „Armonia” dorește să creeze o experiență de neuitat pentru toți cei care vor fi prezenți. În cadrul spectacolului de la Fălticeni acest prestigios grup, cu nenumărate premii și medalii obținute la concursurile și festivalurile internaționale la care a participat, va aduce vestea Nașterii Mântuitorului printr-un un amplu program cu  prelucrări corale ale multora dintre colindele noastre tradiționale, colinde religioase, dar și cântece de Crăciun din repertoriul internațional

Evenimentul este deschis tuturor, iar fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi direcționate către acțiuni caritabile și sociale în sprijinul celor defavorizați din comunitate.

„Acest concert caritabil are ca scop strângerea de fonduri pentru persoanele fără posibilități financiare, în special pentru copiii și vârstnicii care au nevoie de ajutor în această perioadă specială a anului. Fiecare bilet cumpărat și fiecare moment petrecut la acest eveniment vor contribui la bucuria și fericirea acestor oameni”, au anunțat organizatorii spectacolului.

Pentru bilete, vă rugăm să contactați organizatorul la sediul Müzíkín (vis-a-vis de CAR Învățământ Fălticeni) sau la numărul de telefon 0747 324 045.

Organizatorii încurajează participanții să vină însoțiți de familie și prieteni, să aducă bucuria sărbătorilor în inimile celor dragi și să contribuie, prin cumpărarea biletului de intrare, la ajutorarea celor aflați în nevoie.

Eveniment cultural menit să apropie comunitatea și să împărtășească frumusețea tradițiilor de Crăciun

„Ne dorim ca și anul acesta să prezentăm publicului fălticenean un extraordinar concert de colinde. Craciunul este probabil cea mai așteptată sărbătoare din an. Este momentul retrăirii fericite a sărbătorii Nașterii Domnului, așa cum ne-o amintim toți din vremea copilăriei noastre.

Suntem onorați și fericiți să avem alături de noi Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”. În interpretarea membrilor coralei veți putea asculta unele dintre cele mai frumoase colinde românești. Formată din preoți, diaconi și teologi, cu un palmares de invidiat, medalii de aur la fiecare participare europeană şi mondială, Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului este unul dintre cele mai premiate şi recunoscute coruri românești pe plan internaţional”, precizează prof. Lavinia – Alaxandra Moș din echipa Müzíkín.

Corala Bărbătească Ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, a fost înființată în anul 2001, la inițiativa dirijorului, Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru, fiind un simbol al muzicii corale din România.

Corala „Armonia” este compusă din clerici, studenți și masteranzi ai Facultăților de Teologie și Arte ale Universității Ovidius). Repertoriul acesteia este foarte diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice si monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal.

În anul 2006, la invitația Pf. Patriarh  Teofil al III-lea, în turneul din Țara Sfântă, grupul coral trăiește o experiență unică primind binecuvântarea  de participare la slujba pogorârii Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt alături de corul Patriarhiei Ierusalimului, fiind singurul cor românesc ce se bucură de o astfel de apreciere din partea  Patriarhiei Ierusalimului.

Corala este unică prin faptul că în 2012 a fost dublă medaliată cu aur la cel mai prestigios concurs coral la nivel mondial, „World Choir Games” din America. Și în anul 2014, la Riga, Letonia, tot la „World Choir Games” este laureata cu medalie de aur la secțiunea „Arta Sacra” și cu medalie de aur și Marele Premiu la secțiunea Cor Bărbătesc de Camera.

În acest spirit al dăruirii și al unității, Corala „Armonia” și Müzíkín Fălticeni vă invită cu căldură să vă alăturați acestui eveniment deosebit, pentru a crea împreună o seară de neuitat și a răspândi lumină și bucurie în timpul sărbătorilor de iarnă unor familii defavorizate.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.