La școlile din Cornu Luncii și Băișești, „Educație pentru noua generație”

Clubul Rotary Fălticeni a  demarat proiectul districtual „Educație pentru noua generație”, realizat în colaborare cu Rotary District 2241 România și Republica Moldova și cu o serie de parteneri locali. Proiectul se adresează copiilor și profesorilor din mediul rural și are ca obiectiv dezvoltarea educațională și culturală a copiilor, în special a celor cu o situație social defavorizată. Școlile partenere implicate sunt: Școala Gimnazială „Constantin Blănaru” Cornu Luncii și Școala Gimnazială Băișești.

Joi,  15 decembrie, membrii Clubului Rotary Fălticeni au desfășurat prima activitate din cadrul proiectului „Educație pentru noua generație”. Copii au avut parte de o activitate de educație financiară susținut de directorul agenției BRD Fălticeni, Gheorghe Bîrsanu. Participanții au aflat lucruri interesante despre noțiune de buget, în special buget personal, identificând totodată modalități prin care pot dobândi venituri, dar și riscurile legate de cheltuieli, aferente unui comportament lipsit de responsabilitate. Astfel, copii au înțeles care este valoare investiției, costurile materiilor prime și ce reprezintă profitul, cum poate fi acesta obținut și valorificat.

În continuarea activității, elevii de la școlile gimnaziale „Constantin Blănaru” Cornu Luncii și Băișești, sub coordonarea profesorilor, au realizat obiecte decorative, în scop caritabil, valorificate la cele două Târguri de Crăciun. Duminică, 17 decembrie, a avut loc Târgul de Crăciun organizat de elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Blănaru” Cornu Luncii, urmând ca miercuri, 20 decembrie, să fie organizat și la Școala Gimnazială Băișești un eveniment similar. În cadrul acestor târguri au fost și vor fi expuse produse manufacturate și oferite participanților care vor putea face donații pentru a le obține. Sumele astfel obținute vor fi donate chiar către un coleg de al lor aflat într-o situație specială sau către alte persoane din comunitate.

Pe parcursul activităților, elevii din cele două școli au beneficiat și de întâlnirea cu membri ai INTERACT Fălticeni, care le-au vorbit despre importanța voluntariatul și a implicării în a-i ajuta pe cei de lângă tine, aflați în nevoie, dar și despre bucuria dezvoltării personale, alături de tineri active și responsabili.

În cadrul  proiectului Clubului Rotary Fălticeni sunt prevăzute 4 tipuri de activități vizând: Educația financiară, Cursuri de prin ajutor și evacuare în caz de urgență, Educație privind Diversitatea și Echitatea și Educație pentru Protecția mediului înconjurător, prin intermediul cărora beneficiarii vor afla lucruri noi, menite să-i dezvolte în plan personal și/sau profesional.

Următoarea acțiune se va derula în cursul lunii ianuarie 2024, când beneficiarii din cele două școli vor participa la un Curs de acordare a primului ajutor, organizat cu sprijinul specialiștilor din cadrul SMURD Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.