CFR Călători recomandă achiziţionarea de bilete atât la trenurile Interregio, cât şi la trenurile Regio care dispun de locuri libere

CFR Călători recomandă turiştilor care vor să ajungă în staţiuninile turistice, dar şi la alte destinaţii, să achiziţioneze bilete atât la trenurile Interregio, cât şi la trenurile Regio înscrise în circulaţie şi care dispun de locuri libere, nu doar la trenurile Interregio de la orele de vârf.

Operatorul feroviar atrage atenţia călătorilor să îşi achiziţioneze biletele din timp, astfel încât compania să îşi poată dimensiona cât mai bine capacitatea de transport.

Comunicatul de presă CFR Călători: “În contextul acestor zile libere prilejuite de sărbătorile de iarnă, pentru evitarea aglomerației și epuizarea locurilor la anumite trenuri spre/ dinspre Valea Prahovei, precum și spre/dinspre alte destinații turistice, CFR Călători recomandă turiștilor să aleagă pentru destinația lor atât trenurile Interregio, cât și trenurile Regio înscrise în circulație și care dispun de locuri libere, nu doar trenurile Interregio de la orele de vârf.

Deși achizițiile online de bilete pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de numărul de locuri disponibile, este bine ca biletele să fie cumpărate din timp astfel încât CFR Călători să își dimensioneze cât mai bine capacitatea de transport, având în vedere că în această perioadă are deja în circulație tot parcul activ de material rulant.

Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale de vânzare:
– online de pe www.cfrcalatori.ro;
– din aplicația mobilă “CFR Călători bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
– de la automatele de vânzare bilete din gări;
– de la casele de bilete din gări.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații despre circulația trenurilor:
– la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
– la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
– în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
– pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
– la personalul nostru din staţii”.

Recomandări pentru călătoria spre/ dinspre destinațiile turistice

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.