A treia ediție a Balului Vienez de la Fălticeni se va desfășura pe 14 martie

Joi, 14 martie, în Salonul Vienez al Hotelului Turist din Fălticeni, începând cu ora 18.00, Asociația Fălticeni Cultural organizează cea de-a treia ediție a Balului Vienez de la Fălticeni.

Programul serii cuprinde momente artistice oferite de invitați speciali – Essenza Quartet Iași, soprana Nicoleta Maier, baritonul Andrei Yvan și maestrul corepetitor Adina Alupei de la  Opera Națională Iași. De asemenea, în program sunt prevăzute două momente coregrafice: unul realizat de balerinii Georgiana Dimitrescu (Opera Națională Română Iași) si masteranzii Andrada Costin, Gabriel Scalschi și Andrei Tcaciuc (Universitatea de Arte „George Enescu”) sub îndrumarea coregrafei Lorette Enache și celălalt pregătit de Tango Expression Suceava.

Spectacolul coregrafic va mai include Valsul adolescenților, pregătit de elevi de la Colegiul Național ,,Nicu Gane” și Colegiul ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, coregrafia Gabriel Scalschi și Polca copiilor, elevi în clasa a III a la școala ,,Mihail Sadoveanu” Fălticeni, coregrafia fiind semnată tot de Gabriel Scalschi.

În cardul evenimentului, care va fi prezentat de Ștefania Mihăilescu, vor fi dăruite celor generoși 10 Trofee ale Generozității „Floare de colț”.

„Floarea de colț este o plantă deosebit de rară. Din acest motiv, ea a fost declarată <monument al naturii> și este ocrotită prin lege încă din 1931. Numită în popor și <floarea reginei> , <floarea doamnei> , floarea de colț are în tradiția românească o semnificație aparte, ea fiind un simbol al dragostei. Se spune că, pentru a-și dovedi dragostea și curajul, tinerii colindau zonele stâncoase ale munților pentru a culege flori de colț și a le oferi iubitelor. În limbajul florilor, ea înseamnă puritate și curățenie. Floarea de colț este simbolul Balurilor Vieneze”, a făcut cunoscut preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural.

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile, la telefon 0743.102.992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.