Bianca Sosoi, pe podiumul național la tenis de câmp, U10

Sub auspiciile Federaţiei Române de Tenis, în perioada 16 – 17 martie, la Bucureşti, s-a desfășurat Cupa ARC PRO Tenis & GREE, un turneu de tenis dedicat echipelor U10, în cardul căruia jucătorii de la cele două categorii, masculin și feminin, s-au luptat pentru trofee și pentru punctele puse în joc, turneul de tenis de câmp desfășurat la dublu aducând puncte în clasamentul național al Federației Române de Tenis.

ACS „Nada Florilor” Fălticeni a fost reprezentată de Bianca Sosoi, jucătoarea din orașul de pe Șomuz având ca parteneră de dublu pe Amedea Iustina Burada (locul 1 național U10), sportivă legitimată la Clubul Sportiv Dinamo București. La finalul competiției, cele două tenismene au ocupat Locul 1, nepierzând niciun meci. În spectaculosul meci din finală, Bianca și Amedea au învins cu 3-0 echipa formată din Ingrid – Maria Gușă și Anisa – Maria Ghimpu-Zeca, sportive legitimante la Asociația Sportivă Club Politehnica, respectiv Asociația Club Sportiv Tennis Total MG&D.

A fost un turneu provocator în care cele două jucătoare au reușit să câștige primul loc fără a pierde niciun meci. Așa cum a precizat Paula Sosoi, mama Biancăi: „A fost totuși și o premieră pentru ea: a pierdut un set la distanță de 2 puncte, după un parcurs remarcabil de un an de zile, unde nu pierduse niciun set în toate meciurile jucate. Adversarii buni te motivează să fii tot mai bun! Astfel, la finalul lunii, Bianca va fi mai aproape de prietena ei Amedea în clasament, ocupând locul 2 național, cel mai bun clasament de până acum al unui copil, fată sau băiat, legitimat la clubul ACS <Nada Florilor> Fălticeni. Felicitări copiilor talentați care au jucat cu Bianca și Amedea în aceste zile!

Mulțumim tuturor celor care o susțin pe Bianca și au completat formularul 230 pentru a redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către asociația ei, celor care au mereu o vorbă bună pentru ea și o încurajează, doamnelor învățătoare Carmen Suliman și Iulia Anton-Onofrei pentru înțelegere, domnului director Costică Parfenie, domnului primar Cătălin Gheorghe Coman pentru motivare și tuturor oamenilor buni care cred în potențialul Biancăi. Mii de mulțumiri sponsorilor noștri, iubitori de sport, care susțin performanța încă din cele mai timpurii etape: IBB Holding Deutschland reprezentată de fam. Crăciunescu, Raitar, Pantea Anca, Barbera Import, Generația TehnoWorld”, a spus Paula Sosoi, mama Biancăi.

Sportiva antrenată de Marcel Dascălu și Vasile Filip la Clubul „Nada Florilor” a început tenisul la vârsta de 4 și jumătate, debutând în Circuitul Tenis 10, începători. La 8 ani a devenit triplă campioană națională la categoria roșu, la 9 ani campioană națională la portocaliu, iar din 2023 a făcut pasul către competițiile naționale disputate sub egida Federației Române de Tenis. Anul trecut a reușit să intre în Top 10 la categoria de vârstă Under 10 feminin, fiind clasată pe locul 4 în ierarhia FRT.

În prezent, Bianca Sosoi ocupă locul 3 în ierarhia națională U10, feminin, cu 2518 puncte, printre obiectivele pentru anul 2024, numărându-se câștigarea Campionatelor Naționale de 10 ani, calificarea în lotul național de fete și debutul în competiții naționale și internaționale la categoria de vârstă superioară, Under 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.