Duminică, 24 martie, ediţia a XV-a a Marşului pentru Viaţă,

Duminică, 24 martie, comunitatea din Fălticeni se pregăteşte să găzduiască ediţia a XV-a a Marşului pentru Viaţă, „într-o demonstraţie puternică de susţinere a vieţii şi a drepturilor femeii însărcinate”. Evenimentul face parte din Luna pentru Viaţă, dedicată conştientizării nevoilor femeii aflate în situaţii de criză şi protejării copilului nenăscut.

Organizat de către Protopopiatul Fălticeni şi susţinut de comunitatea locală, Marşul pentru Viaţă este un apel la sprijinirea femeilor însărcinate în nevoie şi la protejarea dreptului fiecărui copil nenăscut la viaţă. Participanţii vor pleda pentru construirea unei societăţi care să ofere siguranţă, respect şi sprijin tuturor celor vulnerabili, începând cu momentul concepţiei.

„Tema Lunii pentru viaţă şi a Marşului pentru viaţă din acest an este «Construim pentru viaţă». Construim o lume pentru viaţă, în care fiecare femeie însărcinată, aflată în situaţii de criză sau de vulnerabilitate, este sprijinită şi ocrotită să poarte şi să-şi nască copilul în siguranţă şi în condiţii decente. Construim împreună o lume în care fiinţa umană este protejată şi preţuită încă de la concepţie. Construim împreună comunităţi de sprijin pentru ca fiecare femeie însărcinată să aibă parte de siguranţă, respect şi de soluţii la problemele cu care se confruntă.

Educăm împreună generaţia de mâine, pentru a transmite valorile de preţuire a fiecărei vieţi umane, a relaţiilor sănătoase, a respectului reciproc şi a sprijinului pentru cei vulnerabili.

Femeia însărcinată are nevoie ca partenerul ei să-i fie primul sprijin, să fie responsabil şi să ocrotească pe mamă şi pe copilul ei nenăscut. Familia, prietenii, colegii de muncă constituie prima comunitate de sprijin din jurul femeii însărcinate şi au datoria de o înţelege şi de a o sprijini, astfel încât să-şi aducă copilul pe lume în cele mai bune condiţii posibile. Femeia însărcinată are nevoie de profesionişti empatici şi competenţi, medici, asistente medicale şi moaşe, asistenţi sociali şi funcţionari publici şi de organizaţii, care, împreună, să îi ofere sprijinul necesar pentru a parcurge în siguranţă, demnitate şi preţuire perioada sarcinii şi a aduce copilul pe lume în cele mai bune condiţii.

Femeia însărcinată are nevoie de autorităţi şi de lideri politici care să construiască o legislaţie proviaţă, prin care să fie ocrotită, să-i fie respectate drepturile, să i se ofere sprijinul de care are nevoie şi să fie preţuit copilul nenăscut.

Credem cu tărie că o societate civilizată are la bază respectarea, preţuirea şi ocrotirea celor mai vulnerabili dintre noi şi fiecare copil nenăscut are dreptul la viaţă încă din momentul concepţiei” se precizează în comunicatul Protoieriei Fălticeni.

Sub deviza „Construim o lume pentru viaţă”, participanţii la marş se vor aduna la Biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni, începând cu ora 15:30, pentru a porni în marş la ora 16:00. Traseul include Piaţa Agroalimentară, Poliţia, Spitalul Municipal, Primăria, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Aleea Pietonală, Piaţa „Nada Florilor”, Catedrala „Învierea Domnului” şi se va încheia la Biserica „Sfântul Ilie”.

Astfel, pe data de 24 martie 2024, „Fălticeniul va fi un simbol al solidarităţii şi al angajamentului faţă de viaţă”, invitându-i pe toţi să se alăture în această manifestare a valorilor fundamentale ale umanităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.