Românii vor putea achita facturile cu cardul direct la poștaș

Poşta Română a cumpărat 7.000 de dispozitive mobile care permit procesarea de plăţi direct la persoană. Săptăpmâna trecută a fost efectuată și prima plată-test pentru a se verifica funcţionarea sistemului, a anunţat ministrul digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan.

„Este un pas extrem de important. Este evident că în urma discuţiilor pe care o să le port, atât cu managementul Poliţiei Române, cât şi cu cel al Poştei Române, cât şi cu sindicatele, o să le solicit un calendar în care va fi implementată această tehnologie. Eu le cer în cel mai scurt timp să fie implementate”, a spus Bogdan-Gruia Ivan.

Atunci când vine poştaşul fie să aducă o factură, ea poate să fie plătită cu cardul.

Bariera care bloca intrarea digitalizarii pe segmentul fluxurilor de bani in zonele rurale s „este pe punctul sa cada”, a declarat Catalin Cretu – General Manager Visa pentru România, Bulgaria, Croația şi Slovenia, in cadrul unei conferinte de presa la Palatul Victoria. In acest sens, reprezentantul Visa a dat ca exemplu de inovatie tehnologica aplicatia Soft POS, care transforma un telefon inteligent intr-un dispozitiv de tip POS, pentru acceptarea platilor cu cardul. Astfel, se creeaza infrastructura critica necesara pentru a duce platile digitale si catre urbanul mic si zona rurala, a mai spus acesta.

„Astazi a avut loc prima tranzactie test, la Posta Romana pe aceasta aplicatie, care va fi instalata pe toate PDA-urile postasilor din Romania. Concret, am inregistrat prima plata de factura de energie electrica, de la Electrica. Iata ca lucrurile se misca. Nu doar vorbim despre digitalizare, se intampla lucruri concrete. Nu sunt usoare, pentru ca este vorba de foarte multe schimbari, reglementari, legislatie, oameni, gandire. Dar este foarte important ca acolo unde exista vointa si exista oameni care pot face diferenta, lucrurile se intampla.” – a declarat Catalin Cretu.

Masa rotundă organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în colaborare cu VISA România, pe tema soluțiilor digitale pentru combaterea economiei informale din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.