„Ziua Bucuriei”, un proiect al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” pentru copiii din Fălticeni

Joi, 20 iunie, cu o zi înainte de începerea vacanţei de vară, preotul Adrian Brădăţanu împreună cu câţiva credincioşi din parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni, profesori de religie de la şcolile gimnaziale din municipiu şi cu ajutorul unor sponsori au organizat „Ziua Bucuriei”, proiect care oferă posibilitatea copiilor de a se juca în natură, de a socializa, de a face sport.

Evenimentul a reunit peste 250 de copii din Fălticeni, inclusiv copii instituţionalizaţi, şi a fost deschis cu un moment de rugăciune desfăşurat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Preotul Adrian Brădăţanu s-a rugat împreună cu cei mici la icoana Maicii Domnului, bucurându-i pe aceştia şi cu un cuvânt de învăţătură.

„A venit vacanţa, dar putem fi în continuare unii lângă alţii, unii pentru alţii, ne ajutăm unii pe alţii, ne vorbim frumos unii altora, şi nu în ultimul rând să avem credinţă în Dumnezeu, în Maica Domnului. Dacă ne ajutăm unii pe alţii, Mântuitorul va fi în mijlocul nostru. Cei mai mari, seara, aprindeţi o candeluţă şi citiţi un acatist şi o să vedeţi cât de mult vă ajută Maica Domnului. Dimineaţa spunem Tatăl Nostru, rugăciune începătoare, cei mai mărişori citiţi şi rugăciunea de dimineaţă, iar seara spuneţi tot Tatăl nostru şi citiţi rugăciunea de seară. Nu este foarte greu. Duminica dimineaţa ne trezim şi venim puţin la Biserică, stăm la Sfânta Liturghie, ne împărtăşim cu trupul şi sângele Domnului din sfântul potir, şi după ce luăm anafură, plecăm acasă” a fost îndemnul preotului Adrian Brădăţanu, înainte ca cei mici să fie miruiţi şi să primească câte o iconiţă.

Vreme frumoasă a făcut ca activităţile, o invitaţie la voie bună, mişcare şi destindere în aer liber de câteva ore, într-o zi minunată de vară să se desfăşoare pe un teren privat din suburbia Ţarna Mare. Prima surpriză a fost transportul de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” până la locul de joacă cu autocare supraetajate, mai toţi copiii dorind să călătorească la etaj. Ajunşi la destinaţie, copii, părinţi, supraveghetori, profesori au început joaca, mai ales că îi aşteptau şi două tobogane gonflabile. Pentru cei trecuţi de vârsta preşcolară, fotbalul, jocurile copilăriei, alergarea, socializarea pe rulouri de fân, dansul şi poveştile au fost cele mai atractive activităţi. Cei mici au primit gustări, dar şi mâncăruri calde preparate la grătar, limonadă naturală, îngheţată şi vată pe băţ, dulciuri, oferite de mai mulţi antreprenori locali.

La căderea serii, copiii au participat la focul de tabără.

Faptele bune îi unesc pe oameni

„Astăzi, 20 iunie, Maica Domnului ne-a ajutat să putem fi împreună în Biserica Adormirea Maicii Domnului pentru a înfăptui împreună un moment deosebit pentru copii. În fiecare an ne dorim să avem o zi specială în care să îi preţuim cât mai mult pe copii prin gesturi şi prin rugăciunea noastră. Căutăm să îi atragem într-un mod mai deosebit la Sfânta Biserică, la Sfânta Rugăciune, prin crearea unui moment de bucurie pentru ei. Din acest motiv am numit această zi «Ziua Bucuriei». Pentru început am făcut un mic acatist la icoana Maicii Domnului, după care împreună cu copiii am cântat «Am venit Măicuţă», o cântare deosebită care se cântă în fiecare biserică la icoana Maicii Domnului şi apoi am plecat într-un loc pe care l-am amenajat în arna Mare. Aici avem tot ce trebuie pentru copii, de la un dulce, un suc, o gustare, până la jocuri, baloane, trambuline, vată de zahăr pe băţ, îngheţată, limonadă şi multe alte atracţii care ne pot uni unii cu alţii.

Ne bucurăm că am reuşit să facem lucrul acesta şi mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat ca acest moment să aibă loc. Maica Domnului să aibă grijă să dea răsplată fiecăruia, începând cu domnul primar, pentru că împreună cu dumnealui şi Consiliul Local am început şi ne-au sprijinit de fiecare dată şi continuând cu firmele Romfour, Raitar, Rogelya, Ceztrans, medicul Ilie Cosmin, şi mulţi alţii. Un sprijin deloc neglijabil au oferit şi oamenii din parohia Adormirea Maicii Domnului. Important este că toţi au înţeles ce vrem să facem pentru copii şi, ne-au ajutat. Ziua Bucuriei s-a putut organiza prin eforturile celor mulţi” ne-a spus preotul Adrian Brădăţanu.

Proiectul „Ziua Bucuriei” va continua şi anul viitor, preotul Adrian Brădăţanu punându-şi speranţa că numărul celor se vor alătura acestei iniţiative va spori, astfel încât tot mai mulţi copii să participe la această zi memorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.