Festivalul Francofon “Primavara Poetilor” la Fălticeni

             La Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, se desfăşoară în perioada 18-22 martie 2013 Zilele francofoniei, eveniment care se bucura de participarea unui numar mare de elevi, profesori şi invitaţi.

Din programul activităţilor propuse în acest an de către organizatori, Catedra de limba franceza şi Centrul de Documentare şi Informare al şcolii se remarcă recitalurile de poezie şi muzică francofonă şi proiecţiile video care vor avea loc miercuri, 20 martie, începând cu ora 12, sub egida Festivalului Internaţional Francofon “Le Printemps des Poètes”. Invitaţii evenimentului sunt scriitoarea Angela Furtună, artistul plastic Constantin Ungureanu şi scriitorul Constantin Severin.

Tema din acest an a festivalului este “Les voix du poème” (Vocile poeziei) şi încurajează poezia şi muzica. Deasemeni, această ediţie a festivalului îşi propune să-l celebreze pe Pablo Neruda, scriitor francofon de origine chiliana, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1971, la 40 de ani de la dispariţia sa.

Festivalul se află la a XV-a ediţie în Franţa, la a VIII-a ediţie la Suceava şi se organizează pentru al treilea an consecutiv şi la Colegiul “Mihai Băcescu”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.