APIA Suceava aşteaptă declaraţiile anuale privind livrările şi vânzările de lapte

Începând de luni, 1 aprilie, operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, pot să depună, la APIA Suceava, declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2012/2013. Termen limită: 15 mai 2013, inclusiv, fără penalizări. Declaraţia anuală se depune chiar dacă producătorul nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă. Departamentul cote de lapte din cadrul APIA Suceava va transmite producătorilor, prin poştă, declaraţiile, pentru completare.

Producătorilor de lapte care nu depun declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, li se aplică retragerea cotei individuale de lapte la rezerva naţională. Există şi o excepţie. Cotele nu vor fi retrase dacă producătorii vor prezenta o justificare scrisă asupra imposibilităţii transmiterii declaraţiei anuale, în termenul legal.

Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai. Cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte.

One thought on “APIA Suceava aşteaptă declaraţiile anuale privind livrările şi vânzările de lapte

  1. toate bune si frumoase ,multumesc pentru informare si bunele intentii ale apia suceava am o singura intrebare sunt producator de lapte am cumparat cota de lapte in decursul anului 2012 cum mi se calculeaza cantitatea de lapte ? se ia data la care am cumparat cota plus 360 zile .se poate trimite declaratia pe adresa de e-mail a apia suceava ? multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.