Clasele pregatitoare îşi asteaptă din toamnă elevii

Conform metodologiei de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31august 2013 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Pentru anul şcolar 2013-2014, părinţii, ai căror copii nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2012-2013 şi împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2013 inclusiv, pot înscrie, la cerere, copiii în învăţământul primar, în clasa I.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinţilor, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice a acestora, făcută de specialişti, atestă pregătirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. 

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 inclusiv care nu optează pentru înscrierea copiilor lor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2013-2014 sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Centru de evaluare psiho-somatică a copiilor din zona Fălticeni

Şcoala gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”  este Centru de evaluare psiho-somatică a copiilor din zona Fălticeni,  pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

Perioada desfăşurării testării este 2-19 aprilie 2013, între orele 10,00-18,00 la cabinetul psihologului din şcoală.

Documentele necesare cu care se prezintă părinţii, însoţiţi de copii la evaluare, sunt: -copie certificat de naştere;

-adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia "Clinic sănătos";

-raportul privind evidenţierea maturităţii şcolare a copilului, completat de educatoare.

Rezultatul evaluării va fi comunicat în scris în ziua evaluării şi nu poate fi contestat.

 

Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2013-2014

02 – 22 aprilie 2013

Completarea, de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic.

23 aprilie 2013

Procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

24 – 26 aprilie 2013

Procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unităţile de învăţământ, prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare şi validarea, de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, a listei candidaţilor admişi în această fază.

Marcarea, în aplicaţia informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidaţii admişi în această fază.

29 aprilie 2013

Afişarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

07 mai 2013

Comunicarea, prin afişare la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar.
08 – 17 mai 2013

Depunerea cererii-tip de înscriere, la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

20 – 23 mai 2013

Procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

Completarea, în aplicaţia informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidaţii admişi în această etapă.

24 mai 2013

Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

27 – 31 mai 2013

Centralizarea şi soluţionarea, de către inspectoratul şcolar, a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Soluţionarea, de către inspectoratul şcolar, a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Conform Legii Educatiei Naţionale nr. 1 / 2011,  clasa pregătitoare face parte din ciclul primar şi este obligatorie.

Pentru a veni în întâmpinarea nelămuririlor părinţilor, ministerul învăţămantului a înfiinţat un Telverde gratuit, la care se pot adresa întrebări legate de clasa pregătitoare şi de clasa I. Numărul de telefon este 0800 816 264 şi este funcţional începând din 1 aprilie 2013, între orele 8-16.

 

Străzile arondate şcolilor din Municipiul Fălticeni pentru înscrierea în clasa pregătitoare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.