Cu cât ştim mai multe, cu atât suntem mai buni!

Săptămâna 1-5 aprilie 2013 este dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare în cadrul programului ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun’’. Elevii, părinţii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, şi-au structurat activităţile pe zile tematice, care să corespundă intereselor şi preocupărilor.

Aşa cum am aflat de la prof. Ana Stratulat, directorul adjunct  al Şcolii „Alexandru Ioan Cuza”, ziua de luni, a fost dedicată activităţilor sportive şi drumeţiilor, concursurilor şi  acţiunilor umanitare. Ziua cultural – artistică a fost marţi, şi a fost dedicată vizitelor la muzee, spectacolelor şi vizionării unor filme artistice.

Miercuri – ziua ECO , a avut drept scop educarea elevilor pentru protejarea mediului, pentru economisirea apei, a energiei,  colectarea  selectiveă a deşeurilor şi desfăşurarea de activităţi de curăţenie în sălile de clasă, în şcoală şi în împrejurimile ei.

Joi – ziua educativă, se doreşte a fi ziua dedicată educaţiei pentru sănătate şi unui stil de viaţă sănătos, prin desfăşurarea a numeroase activităţi în cadrul proiectului „Să spunem NU violenţei”, „Siguranţa pe Internet” şi „Educaţia rutieră”. Aceste activităţi au forme multiple de desfăşurare: dezbateri, joc de rol, desene, afişe, pliante, fotografii, vizionări de filme cu conţinut educativ pentru formarea   unui comportament  responsabil legat de riscurile internetului, ale fumatului  şi ale  consumului de etnobotanice.

„Activitatea din întreaga săptămână va fi încununată vineri, cu acţiunea denumită generic "Parada personajelor", aceasta evidenţiind aptitudinile artistice ale elevilor noştri. Acţiunea va continua cu un moment muzical, desfăşurat în cadrul competiţiei de Karaoke” a precizat prof. Ana Stratulat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.