„Ziua Porţilor Deschise” la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi

Miercuri 3 aprilie, cu ocazia aniversării a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, începând cu ora 10,00, aproximativ o mie de elevi au vizitat Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”.

Manifestările desfăşurate în şcoală au debutat cu adunarea festivă a cadrelor în care au fost prezentate mesajele aniversare adresate jandarmilor de către primul ministru, ministrul afacerilor interne, inspectorul general al Jandarmeriei.

Cu această ocazie, doi ofiţeri au fost înaintaţi în grad înainte de termen: în gradul de maior – Rusu Liliana, instructor militar la Catedra pregătire socio-umană şi limbi străine, iar în gradul de căpitan – Dăscălescu Adrian, comandant de companie. De asemenea, un ofiţer a fost recompensat cu „mulţumiri” de către inspectorul general, iar 5 ofiţeri şi 11 subofiţeri – de către comandantul şcolii.

„Începând cu ora 10.00, şcoala noastră şi-a deschis porţile pentru aproximativ o mie de elevi de la instituţiile de învăţământ din municipiul Fălticeni, Hânţeşti, Mălini şi Baia. După vizionarea filmului de prezentare a misiunilor Jandarmeriei Române, aceştia au vizitat spaţiile de cazare şi învăţământ, precum şi biserica din incinta şcolii” ne-a declarat Cpt. Irina Airinei, purtatorul de cuvant al Şcoalii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Astăzi se împlinesc 163 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica semna „Legiurea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi” – considerat actul de înfiinţare a Jandarmeriei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.