Dublă lansare de carte a scriitorului Alexa Paşcu

Joi,16 mai, ora 17,00, la Muzeul de Artă "Ion Irimescu" din Fălticeni va avea loc o dublă lansare de carte: “Vibraţie pentru cuvânt” (poezie) şi “Prin labirintul vieţii” (proză), autor Alexa Paşcu.

Despre autor şi cărţile sale vor vorbi scriitorii Nicolae Cârlan şi Alexandru Ovidiu Vintilă.

Cartea de versuri “Vibraţie pentru cuvânt” este scrisă în stilul poetic tradiţional, din care nu lipsesc poeziile care evocă oamenii, satul şi strămoşii, mulţi dintre ei provenind din satul natal al lui Alexa Paşcu,  Movileni, sat pe care Mihail Sadoveanu l-a imortalizat sub numele de Cucuieţi în cartea „Cocostârcul albastru”. “Vibraţie pentru cuvânt” se deschide cu versurile lui Nichita Stănescu: „Am început să înţeleg câte ceva / Din ceea ce ştiu: / În mine e un ochi / Înlăuntrul meu”.

„Prin labirintul vieţii”, este o carte de proză care cuprinde 12 texte, între care unul dedicat regretatului Mircea Motrici, la îndemnul şi cu încurajarea căruia Alexa Paşcu a păşit în lumea scrisului, şi un interviu imaginar cu poetul Mihai Eminescu despre „societatea românească de azi”. Cele două cărţi au fost lansate şi la Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera”, din Suceava în prejma Paştelui.

            Evenimentul de la Fălticeni este organizat de Primăria Municipiului Fălticeni, Muzeul de Artă “Ion Irimescu” şi Fundaţia Culturală “Ion Irimescu” din Fălticeni. 

Afis lansare carte-A.Pascu,Falticeni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.