Colegiul Tehnic “Mihai Bacescu” s-a clasat pe locul III la nivel naţional obţinând pentru a treia oară Certificatul de Şcoală Europeană

În cadrul festivităţii de premiere a câştigătorilor Competiţiei Naţionale “Şcoala Europeană”, care a avut loc luni, 20 mai 2013, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, Colegiul Tehnic “Mihai Bacescu” din Fălticeni a primit, pentru a treia oară, Certificatul de Şcoală Europeană, clasându-se pe locul III la nivel naţional în această competiţie.

“Creativitate, inovaţie, cooperare, – acestea sunt câteva dintre principiile care stau la baza întregii activităţi a Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” – Fălticeni. Un aspect important al muncii noastre este implicarea în implementarea proiectelor de cooperare europeană între şcoală şi diverse instituţii implicate în educaţie din ţări aparţinând Uniunii Europene, pentru a dezvolta competenţe, a forma abilităţi şi a forma valori ale cetăţeniei europene, atât elevilor cât şi profesorilor. Şcoala noastră este singura din judeţul Suceava care obţine pentru a 3-a oară certificatul de “Şcoală Europeană” iar acordarea acestei distincţii se bazează pe rezultatele obţinute în acest domeniu de activitate începând cu anul 2002, cât şi pe calitatea implementării  proiectelor  în cadrul  programelor finanţate din fonduri europene”, ne-a declarat prof. Claudia Suseanu, directorul instituţiei.

Printre activităţile care au adus Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” Certificatul de Şcoală Europeană se numără patru proiecte Comenius (bilaterale şi multilaterale), 35 mobilităţi individuale de formare continuă pentru profesori, 15 proiecte Leonardo Da Vinci având ca grup ţintă elevi şi profesori, 2 proiecte Phare, având ca parteneri 65 organizaţii din 14 ţări europene, în cadrul cărora 150 elevi şi 65 profesori au participat la mobilităţi. Şcoala este implicată în 6 proiecte POSDRU şi s-au derulat două proiecte finanţate de Guvernul Germaniei prin Programului de asistenţă nerambursabilă .

            “Un alt element de noutate îl reprezintă derularea de către şcoala noastră a unui proiect multilateral din cadrul Programului Transversal “Acţiunea cheie 3”, singurul proiect din judeţ finanţat prin acest program, cu tema “Dezvoltare profesională a managerilor, formatorilor şi cadrelor didactice prin învăţarea bazată pe problemă, experienţa practică utilizând TIC-platforma e-learning, în colaborare cu 8 instituţii europene: Facultatea catolică de filosofie, Braga, Portugalia, Universitatea din Leicester, Marea Britanie, O.N.G. O.C.E.A.N  Atena, Grecia, O.N.G. Endofap Liguria,  Italia, Liceul TRIKALON, Grecia, Colegiul Norwich,  Marea Britanie, Centrul de coordonare a proiectelor europene Kocaeli, Turcia, Universitatea Missouri Columbia, S.U.A ( expert PBL)”,  a precizat directoarea Claudia Suseanu..

Prin participarea la aceste proiecte, Colegiul “Mihai Băcescu” are oportunitatea de a colabora într-o reţea europeană de furnizori de educaţie ce cuprinde elevi, profesori, formatori,  factori implicaţi în educaţie care promovează un proces de învăţare creativ prin cooperare şi inovare în educaţie şi conturarea unei noi generaţii de elevi şi profesori care să facă faţă provocărilor prezentului, dar mai ales viitorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.