Elevii jandarmi premianţi la Festivalul de Umor Cazon

Premiul I şi trofeul Festivalului Naţional de Umor Cazon „Podul Minciunilor” la secţiunea „Creaţie – videoclip satirico-umoristic” a revenit elevilor Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Aşa cum am aflat de la cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, videoclipul a fost realizat de un grup de elevi din anul al II-lea: Chiriac Ştefan, Palancanu Cristinel, Bârsan Marian, But Alexandru, Caburgan Adrian, Pintilei Andrei care alcătuiesc trupa „Oxygen”.

Timp de după două zile participanţii au prezentat lucrările în cadrul secţiunilor festivalului: creaţie satirico-umoristică (proză, poezie, grafică, fotografie, epigrame, videoclip) şi interpretare satiră şi umor.

Alături de elevii jandarmi au mai participat elevi de la colegiile militare liceale, studenţi de la Academia de Poliţie „Al.I Cuza” Bucureşti, Academia Forţelor Terestre Sibiu, cadre militare active şi în rezervă, reprezentanţi ai cercurilor militare, artişti care satirizează subiecte din domeniile vieţii militare.

Festivalul, ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, a fost organizat de Cercul Militar Sibiu sub coordonarea Secţiei Tradiţii şi Cultură Militară a Comandamentului Logistic Bucureşti şi s-a desfăşurat în perioada 20-24 mai a.c.

În continuare, elevii jandarmi urmează să participe la simpozionul „Valenţele (in)formative ale comunicării” care se va desfăşura la Şcoala de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni în perioada 31.05-02.06.2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.