Concurs de creaţie „Şcoala mea”

De vei trece pe strada „Nicu Gane”, vei vedea o clădire mare, cu ornamente vechi şi mulţi brăduţi în faţă. E Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni. De mulţi ani primeşte cu prietenie şi căldură pe şcolarii sfioşi ce îi trec pragul. În cadrul acestei şcoli s-au desfăşurat pe parcursul anului şcolar numeroase activităşi educative ale Consiliului Şcolar al Elevilor sub diverse forme. Aceste activităţi au evidenţiat: responsabilitatea, colegialitatea, promovarea dialogului şi a comunicării, formarea şi dezvoltarea conştiinţei ecologice dar şi generozitatea. 

Printre cele mai îndrăgite forme de activităţi educative sunt cele de creaţie, acestea întregind activitatea educativă a şcolii şi totodată pun în valoare competenţele elevilor dar şi concursurile şcolare. Astfel elevii şcolii susţinuţi de învăţători şi de profesorii diriginşi au participat vineri, 31 mai, la concursul „Şcoala mea” organizat la nivel de şcoală de doamna profesoară Haidău Adelina, profesor coordonator al Consiliului Şcolar al Elevilor.

Concursul a fost structurat pe mai multe secţiuni: creaţie literară, creaţie plastică, meşteşuguri artistice tradiţionale şi grafică computerizată. Elevii au redactat eseuri în care şi-au exprimat într-o manieră originală opiniile despre şcoală, despre viaţa de elev, mesaj pe care l-au redat şi în desene, deosebit de sugestive. Totodată, lucrările elevilor au fost expuse atât în cadrul şcolii, cât şi la expoziţia din data de 2 iunie, de la Iulius Mall Suceava. 

„În ceea ce priveşte creativitatea, ingeniozitatea şi originalitatea lucrărilor, membrii juriului, adică structura reprezentativă a elevilor din şcoală, au avut o sarcină dificilă în a desemna câştigătorii, aceştia arătându-se încântaţi de interesul ce a fost arătat de participanţii la o astfel de activitate. Cele mai frumoase lucrări au fost recompensate cu premii. Sperăm că prin astfel de activităţi, să reuşim să atragem elevii către cunoaştere şi să aibă un impact mare asupra tuturor elevilor”, a concluzionat eleva Nechifor Raluca, preşedinta  Consiliului Şcolar al Elevilor, de la Şcoala  Gimnazială „Al.I.Cuza” Fălticeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.