1 iunie sarbatorit la Falticeni

 

 

Cei mai mici fălticenei  și-au sărbătorit ziua lor prin diverse manifestări organizate în şcoli, la Centrul Cultural „Grigore Vasliu Birlic” sau  în Piaţa „Nada Florilor”

 „Jocul cu mărgele de poveste” este titlul activităţii derulate la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” de către elevii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. 

Aşa cum am aflat de la prof. Mattyllena Boicu, coordonatoarea proiectului, cu ocazia zilei de 1 iunie, vineri 31 mai, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, elevii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” au organizat,  pentru copiii de la grădiniţele din oraş, un spectacol de muzică şi teatru. Personjele din poveşti, printre care s-au numărat prinţi, zâne, vrăjitoare dar şi Alba ca Zăpada împreună cu cei şapte pitici, cântecele scoase din cutiuţa muzicală şi multe alte surprize au adus aplauze din partea preşcolarilor pentru liceenii actori. 

Ziua de 1 iunie a fost marcată şi în unităţile de învăţământ din Fălticeni în ultima zi a lunii mai. Spectacole în prezenţa părinţilor şi bunicilor, concursuri şi activităţi recreative, au fost doar câteva din acţiunile pregătite de cadrele didactice împreună cu cei mici. Până a începe ploaia copiii şi-au arătat talentul în concursurile de desene pe asfalt, nelipsite de Ziua copilului. Un astfel de concurs de desen s-a desfăşurat şi la Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea”.

Sâmbătă după – amiază peste 1.000 de copii au participat în Piaţa “Nada Florilor” la un spectacol de muzică şi dans. Spectacolul organizat de Primăria Fălticeni, Centrul Cultural “G.V. Birlic” şi Clubul Copiilor Fălticeni, a început cu un dans sincron realizat pe ritmurile unor melodi cunoscute cum ar fi „Raţa”, „Macarena”, „Meneaito”, „Ai se eu te pego”, „Lele” de Loredana, „Un pas în faţă”- Voltaj, „Asereje” şi nu în ultimul rând „Gangnam Style”.

Au participat de la preşcolari până la liceeni, de la toate şcolile din municipiul Fălticeni şi de la câteva unităţi de învăţământ din comunele apropiate. Aceştia s-au pregatit pentru dansul de 1 iunie cu instructorii Vasile Pop şi Ecaterina Moldoveanu. După dansul sincron, 30 de formaţii de dans au evoluat pe scena din Piaţa „Nada Florilor”, seara încheindu-se cu o discotecă în aer liber.

Deputaţii Ioan Stan şi Eugen Uricec, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu şi primarul Cătălin Coman au împărţit copiilor veniţi la petrecere pachete cu dulciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.