Trei zile de competiţii sportive pentru preşcolarii de la grădiniţele din Fălticeni

În perioada 17 – 19 iunie, Primăria Municipiului Fălticeni în colaborare cu Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi” Suceava, organizează, în cadrul proiectului Active Network, mai multe activităţi sportive cu copiii de la grădiniţele din municipiu.

            Prima activitate sportivă a avut loc cu preşcolarii de la Gradiniţa cu Program Normal “Lizuca”. În cadrul concursului “Micul campion” micuţii au participat, pe stadionul “Tineretului”, la mai multe jocuri şi întreceri sportive coordonate de Cristi Bărculescu, directorul Direcţiei Judeţeane pentru Sport şi Tineret Suceava, profesorul Mihai Ioan, directorul al CSTA Suceava şi primarul Cătălin Coman.

            Scopul proiectului este creşterea interesului copiilor pentru practicarea sportului în activităţile extraşcolare iar activităţile sportive organizate au fost un deliciu pentru preşcolari, dar şi pentru părinţii şi bunicii care ia-u încurajat de pe margine pe copiii.

            “Sportul este ingredientul minune al unei vieţi sănătoase, lungi şi de bună calitate. Din acest motiv, sportul trebuie practicat începând cu cele mai fragede vârste. Încurajându-i pe copii să facă mişcare am observat că devin mult mai disciplinaţi, mai echilibraţi, mai eficienţi la grădiniţă şi la şcoală şi, nu în ultimul rând, mai încrezători în forţele proprii. În plus, aplică şi învăţă ce este corectitudinea şi respectul atât faţă de ceilalţi, cât şi faţă de muncă. Sportul are nenumărate beneficii pe plan fizic, psihic, emoţional, social şi intelectual. Am o experienţă bogată în coordonarea, la nivel de unitate, a proiectelor  privind educaţia fizică, proiecte în care am avut ca şi colaboratori Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, şcoli gimnaziale, cluburi sportive din oraş şi din judeţ cu care am organizat activităşi sportive deosebite” ne-a spus eductparea Doiniţa Bălan de la G. P. N. “Lizuca” .

Şi copiii de la Grădiniţa “Licurici” însoţiţi de educatoare, personalul auxiliar şi de părinţi au demosntrat abilităţile de bun sportivi. Startul competiţiilor a fost dat de primarul Cătălin Coman, acesta aflându-se în mijlocul copiilor până la sfârşitul competiţiei. Pregătirea materialelor specifice activităţilor derulate, explicarea şi îndrumarea elevilor în timpul desfăşurării jocurilor sportive şi exerciţiilor fizice, a fost asigurată de profesorii Alin Findanis, Ioan Mihai, Gabriel Matei, Vasile Amariei, Ionel Ciocan, Mihai Androhovici, Caterina Ferariu, Iulian Darabă.

“Timp de aproape două ore, copiii au fost antrenaţi în jocuri, ştafete şi întreceri sportive. Organizaţi pe grupe de vârstă, au alergat, s-au târât, au mers în echilibru, s-au jucat cu mingea, şi-au încercat forţele la trasul sforii, etc. iar la final cu toţii au fost câstigători. În cadrul programului naţional Kalokagathia, inclus în calendarul programelor educaţionale care se desfăşoară în unitatea noastră, activitaţile presupun exerciţii şi jocuri sportive, întreceri sportive, plimbări, dans dar şi ieşiri în aer liber, toatea vând acelaşi scop: întârirea şi fortificarea organismului celor mici”, ne-a spus prof. înv. preşcolar Anişoara Loghin, coordonator program Kalokagathia.

Toţi participanţii la concursurile şi întrecerile organizate în această săptămână la Fălticeni au fost răsplătiţi de către organizatori cu dulciuri şi diplome. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.