16 – 21 iulie, Zilele Municipiului Fălticeni

ZILELE MUNICIPIULUI

Primăria Municipiului Fălticeni şi Consiliul Local Fălticeni în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociţia Judeţeană „Sportul Pentru Toţi”, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Centrul Cultural Bucovina organizează în perioada 16-21 iulie, „Zilele  Municipiului  Fălticeni”.

Primele manifestări din program, lansarea proiectului „Descoperă Fălticeniul prin QR Code” şi „Medalion comemorativ  Eugen Lovinescu – 70 de ani de la trecerea în eternitate”, vor avea loc marţi, 16 iulie, la ora 10,00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

Miercuri, 17 iulie, la ora 17,00, în Sala „Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, va avea loc lansare de carte, „Vasile Ciurea şi Dimitrie Leonida – Dimensiunile timpului”, autori Mioara Gafencu, Dana Busuioc şi Sorin Gafencu.

Începând de joi, 18 iulie, în fiecare seară, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor avea loc spectacole de muzică populară şi uşoară. Joi, de la ora 19,30 vor evolua tineri solişti de muzică populară din Fălticeni şi din zona Fălticeni, iar la final Ansamblul „Trandafirul”,  al Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” Fălticeni va prezenta un program de muzică şi dansuri populare specifice zonei etnografice de pe Şomuz.

Pescarii din instituţiile publice din municipiu sunt aşteptaţi vineri la ora 5,30 pe iazul Şomuz la concursul de pescuit dotat cu Cupa „Nada Florilor”.

De la ora 18,00 la Biserica “Sf. Ilie”, va începe slujba de priveghere. Jumătate de oră mai târziu în Piaţa “Nada Florilor”, Karaoke Still va încinge atmosfera pentru spectacolul pregătit de formaţii locale de dans pregătite de Ecaterina Moldoveanu şi Vasile Pop. De la ora 20.00 pe scenă vor urca formaţia Torent, Voichiţa Şerba, Alexandru Recolciuc, Alessia şi Alb Negru.

Sport şi folclor de Sfântul Ilie

Ziua de sâmbătă, 20 iulie, va începe la ora 08,00 cu Slujba oficviată de un sobor de preoţi la Biserica “Sfântul Ilie”. De la ora 09,00, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu”, va avea loc un turneu de tenis de masă în cadrul circuitului naţional “AMATUR”, dotat cu Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”.

La ora 10,00 va avea loc  Şedinţa festivă a Consiliului Local Fălticeni, în cadrul căreia va avea loc acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” prof. Neculai Sturzu şi prof. Virginia Stino (post – mortem). Tot de la ora 10,00, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birilic”, va începe concursul din cadrul ediţiei a VIII-a a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.

De la ora 11,00, pe stadionul “Tineretului”, va avea loc un meci de fotbal, iar de la ora 12,00 va începe o procesiune religioasă cu sfinte moaşte pe traseul Biserica „Sf. Ilie” – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primărie – Catedrala Ortodoxă – Biserica „Sf. Ilie”.

La ora la 17,00 la Biserica “Sf. Ilie”, vor fi sărbătorite peste 30 de cupluri fălticenene care aniversează în acest an 50 de ani de căsătorie. Tot de la ora 17,00, în Piaţa “Nada Florilor”, va avea loc spectacolul laureaţilor celei de-a VIII-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”. După evoluţia scenică a solistei Andra Ioana Matei, de la ora 19,30 va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” şi invitaţii săi, urmat de evoluţia Grupului vocal „Balada” condus de Maria Tanasă şi un recital al rapsodul Ion Creţeanu.

Duminică, 21 iulie, de la ora 10,00, pe stadionul “Tineretului”, va ave aloc meciul de fotbal feminin dintre Selecţionata Fălticeni şi Internaţional Baia Mare (Superliga naţională).

După  amiază, de la ora 18,30, după Karaoke Still şi cele mai bune trupe locale de dans, vor fi premiaţi elevii cu rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare. Seara se va încheia cu un spectacol în care vor evolua Paula Ghivirigă, Pavel şi Cleopatra Stratan, Voltaj şi cu un foc de artificii.

NewsFalticeni.ro este partener media al evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.