De la 1 august, la Fălticeni parcarea în zona centrală este cu plată

Începând cu data de 1 august, şoferii care vor parca în zona centrală a municipiului Fălticeni de luni până sâmbătă între orele 8-18, iar duminica în intervalul 8-14, vor fi obligaţi să plătească un leu pentru fiecare oră de parcare.

            Joi, 11 iulie, municipalitatea a montat şase aparate de taxat, două pe strada Republicii, în zona Catedralei “Învierea Domnului” şi a trezoreriei, iar celelalte patru de o parte şi de alta a scuarului de pe Bulevardul Revoluţiei. Până pe 1 august autorităţile locale vor marca toate locurile de parcare din zona centrală.

Conform primarului Cătălin Coman, taxarea celor care parchează în zona centrală se face în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Fălticeni nr. 103/2012 şi va rezolva una din cele mai importante probleme ale oraşului, parcarea pe spaţiile publice a maşinilor  scoase la vânzare  a celor abandonate sau care stau luni de zile fără a fi mişcate pentru că proprietarii sunt plecaţi din ţară.

“Am optat pentru aparate de taxat pentru că aparatul nu ai cum să-l păcăleşti. Fiecare leu va fi fiscalizat şi vom avea  încasări deloc de neglijat la bugetul local”, a spus primarul Cătălin Coman.

În primele zile de la intrarea în vigoare a noilor reguli,  poliţiştii locali vor îndruma şoferii către parcometrele arondate, după care, cei care nu respectă regulile de parcare vor suporta sancţiunile prevăzute de Hotărârea Consiliului Local. 

Dispozitivele electronice de taxat au costat 12.000 euro fără TVA, iar potrivit calculelor efectuate de autorităţi, investiţia ar trebui să fie amortizată în primul an de funcţionare.

Falticeni-Parcari cu plata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.