Fălticeneanca Iustina Crăciun a obţinut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Grecia

          Lotul Olimpic al României s-a întors victorios de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ce a avut loc în perioada 27 iulie – 5 august 2014, la Volos, în Grecia. Bilanţul rezultatelor elevilor români arată că aceştia au obţinut trei medalii de aur, două medalii de argint şi una de bronz. Printre participanţii la această competiţie internaţională se află şi fălticeneanca Iustina Crăciun, elevă la Colegiul Internaţional de informatică din Bucureşti şi membră  a Cercului de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava, coordonat de prof. dr. Petru Crăciun. Iustina a obţinut două medalii de aur, una în clasamentul individual şi una pentru cele mai bune si mai complete rezolvări de probleme pentru creativitate şi inventivitate. Medaliile de argint au fost câştigate de Andrei Cuceu de la Liceul Internaţional de Informatică şi de Paul Draghiş de la Colegiul Naţional Vasile Lucaciu din Baia Mare, iar bronzul i-a revenit Cătălinei Miriţescu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

          Câştigătorul absolut al Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi astrofizică este tot un elev român, Denis Turcu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

          Totodată românii au făcut cunoscut filmul de prezentare pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică ce va avea loc în 2014, la Suceava. 

          Lotul Olimpic al României a fost pregătit şi coordonat de prof. dr. Petru Crăciun, inspector ISJ Suceava şi Sorin Trocaru, inspector general în Ministerul Educaţiei, iar observatori în cadrul olimpiadei au fost profesorii  suceveni Geta Crăciun şi Victor Şutac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.