Concurs de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni

În perioada 7-15 septembrie, la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Bucureşti se desfăşoară concursul de admitere pentru cele 50 de locuri alocate. Instituţia de învăţământ a primit 260 de dosare de la unităţile Jandarmeriei depuse de către 229 de băieţi şi 31 de fete.

Aşa cum am aflat de la cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al şcolii, cei mai mulţi candidaţi sunt din judeţul Suceava (54 de candidaţi), urmat de judeţele Botoşani (31), Iaşi (21), Bacău (14), Neamţ (14), Maramureş (13), Bistriţa Năsăud (12), Vrancea (11), Buzău (10). Aproximativ 90% dintre candidaţi şi-au exprimat opţiunea pentru limba engleză la proba de verificare a cunoştinţelor.

În zilele de 7 şi 8 septembrie 2013, în intervalul 08.00-14.00, candidaţii s-au prezentat la sediul şcolii în vederea înscrierii la concurs, iar duminică, 9 septembrie 2013, la ora 15.00, a avut loc instruirea cu privire la desfăşurarea probelor din cadrul concursului de admitere.

Începând de luni, 9 septembrie sunt planificate probele eliminatorii, conform graficului de desfăşurare a concursului de admitere, afişat la avizierul unităţii, precum şi pe site-ul unităţii, www.jandarmeriafalticeni.ro.

                Examinarea medicală se va desfăşura la sediul şcolii, iar verificarea aptitudinilor fizice va avea loc pe Stadionul „Nada Florilor” din Fălticeni. După susţinerea acestor probe candidaţii vor fi declaraţi „APT”/„INAPT”, respectiv „PROMOVAT”/„NEPROMOVAT”. Probele sunt eliminatorii şi nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări. Doar candidaţii care au promovat probele eliminatorii vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor, planificată vineri, 13 septembrie 2013.

                Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile, clasificarea efectuându-se în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut.

                Concurs de admitere, sesiuni anterioare

                În anul anterior, 126 de candidaţi, din care 15 femei, au depus dosare de concurs pentru 50 de locuri, din care 5 pentru fete. În anul 2011, pe 150 de locuri au participat la concursul de admitere aproximativ 300 de candidaţi, din care 32 de fete. În 2010, s-au înscris la concurs peste 1300 de candidaţi, din care 146 fete. În 2009, Şcoala Militară de Subofiţeri  de Jandarmi Fălticeni a organizat primul concurs de admitere la care au participat peste 770 de candidaţi, din care 95 de fete.

                Ponderea cea mai mare de dosare au avut-o judeţele Suceava, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Vaslui, Iaşi, Vrancea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.