Săptămâna Mondiala a Spațiului Cosmic

În cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, organizată în perioada 4-10 octombrie, 120 de elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni au participat la un concurs de desene, postere și machete.

Rezultatele muncii elevilor au fost evaluate în Sala Multimedia a Colegiului, unde cei care au vizionat lucrările la cele două secțiuni “Desene-postere” și “Machete” au rămas impresionați de ingeniozitatea și talentul participanților.

“Participanții au scos în evidență preocuparea pentru activitățile nonformale de învățare a fizicii. Concursul s-a desfășurat sub coordonarea profesorilor din cadrul catedrei de fizică a colegiului iar la ediția din acest an a Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, elevii noștri au demonstrat viziuni diferite de reprezentare a spațiului cosmic, precum și inventivitate în alegerea materialelor utilizate pentru confecționarea produselor”, ne-a declarat profesoara Mihaela Jarcău.

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic are loc în fiecare an între 4-10 octombrie. Aceste date comemorează două evenimente marcante în istoria cuceririi spatiului: 4 octombrie 1957, când primul satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, a fost lansat, și 10 octombrie 1967, când a intrat în vigoare Tratatul asupra Spatiului Cosmic – primul tratat internațional în domeniul activităților spațiale.

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic a fost declarată oficial de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1999 fiind o sărbătoare internațională a spațiului, și mai ales a contribuțiilor pe care acesta le aduce în îmbunătățirea vieții pe Terra. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.