Vizita ministrului tineretului și sportului, Nicolae Bănicioiu și a fotbalistului Gică Popescu la Fălticeni

Vineri, 11 octombrie, ministrul tineretului și sportului, Nicolae Bănicioiu, însoțit de fostul mare fotbalist Gică Popescu, candidat la președinția Federației Române de Fotbal, au făcut o scurtă vizită la Fălticeni la invitația primarului Gheorghe Cătălin Coman. În cadrul vizitei făcută de cei doi invitați la baza sportivă “Nada Florilor”, primarul Gheorghe Cătălin Coman a solicitat sprijin în vederea reabilitării și modernizării hangarului și a bacului  pentru antrenamentele de iarnă, ambele spații fiind folosite de canotorii elevi și juniori  de la CSS “Nicu Gane” și CSM Suceava. 

Primarul Gheroghe Cătălin Coman i-a spus ministrului Nicolae Bănicioiu că ar dori să investească în modernizarea bazei nautice de la Fălticeni, dar nu poate face acest lucru pentru că aceste clădiri nu aparțin municipalității. Reabilitarea hangarelor pentru depozitarea ambarcațiunilor canotorilor este necesară pentru că în zonă urmează a fi amenajat prin Programul Operațional 2007-2013 un complex de agrement prevăzut cu terenuri de sport, bazine de înot, plajă, amenajări peisagistice, clădire administrativă, parcare, centru de informare turistică.                

Ministrul tineretului și sportului, Nicolae Bănicioiu, a precizat că printr-o Hotărâre de Guvern se va face transferul bazei nautice la Primărie. Mai mult decât atât ministrul Bănicioiu a precizat că în curând cluburile sportive vor trece în subordinea administrațiilor locale sau se va găsi o modalitate astfel încât între acestea și primării să fie o relație mult mai apropiată. 

Gică Popescu a spus că, dacă va ajunge în fruntea Federației Române de Fotbal va acorda o atenție deosebită municipiului Fălticeni, aici fiind o pepinieră de talente, sprijinită permanent și de primarul Gheorghe Cătălin Coman, care este de specialitate profesor de educație fizică și sport și antrenor de atletism. Din datele pe care le are de la Primăria Municipiului Fălticeni și de la cluburile sportive din Fălticeni, Gică Popescu va face o analiză pentru a găsi o formă de sprijin a viitorilor sportivi. “Atât Ministerul Tineretului și Sportului cât și Federația Română de Fotbal vor căuta cele mai bune soluții pentru ca administrațiile locale să poată investi  în descoperirea tinerelor talente”, a spus Gică Popescu. 

După vizita la baza sportivă “Nada Florilor”, ministrul Nicolae Bănicioiu și Gică Popescu au făcut un popas la Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, apoi au degustat merele de Fălticeni, apreciind calitatea acestora. Cei doi au promis că vor reveni la Fălticeni pentru a admira pe îndelete toate exponatele din Muzeul de Artă “Ion Irimescu” dar și penru a participa la competițiile sportive naționale organizate în această localitate.

 

 C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.