Judo-ul fălticenean la ceas aniversar

În seara zilei de luni, 28 octombrie, sala de sport a Școlii Gimanziale „Mihail Sadoveanu” a găzduit un triplu eveniment dedicat judo-ului, Ziua internațională a judo-ului, aniversarea a 14 ani de la înființarea primei forme organizate de practicare a acestui sport, Cercul de judo a Clubului Copiilor Fălticeni (octombrie 1999 – n.n.) și trecerea secției de judo de la Școala „Mihail Sadoveanu”  sub tutela ACS “Șomuz” Fălticeni.

Alături de practicanții acestui sport au fost Alexandru Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, primarul Cătălin Coman, maiorul Cătălin Ungureanu, președintele ACS “Șomuz” Fălticeni, Iulian Darabă, președintele ACS “Nada Florilor”, foști judoka care s-au pregătit la Fălticeni.

Prof. Liviu Deleanu, directorul școlii “Mihai Sadoveanu”, antrenor al secției de judo a ACS “Șomuz” Fălticeni și arbitru național de judo a făcut o scurtă prezentare a acestui sport pe plan mondial dar și o prezentare detaliată a celor 14 ani de antrenamente încununați de rezultate foarte bune în competițiile zonale și naționale.

Pentru că nu putea îndeplini cerințele de afiliere la Federația Română de Judo, din anul 2003 secția de judo de la Școala „Mihail Sadoveanu” și-a desfășurat activitatea în cadrul Clubului Sportiv Gura Humorului. Din această lună, cu sprijinul Primăriei Fălticeni, secția de judo poate activa în urbea de pe Șomuz sub tutela ACS Șomuz Fălticeni, asociație afiliată la Federația Română de Judo.

Judo-ul s-a întors acasă

„Am considerat atât prin prisma meseriei mele cât și a convingerilor mele că tot ceea ce faceți voi este absolut necesar pentru un regim de viață corect și în același timp pentru a vă bucura cu rezultatele voastre părinții, bunicii și toți cei care speră și cred că veți deveni sănătoși și frumoși atât din punct de vedere fizic cât și mental. Mă bucur că am putut aduce judo-ul nostru acasă, erați cumva printre străini, chiar dacă știu că există o colaborare foarte bună cu clubul de la Gura Humorului. Împreună cu Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și cu conducerea școlii am reușit să vă aducem acasă și vom continua cu badmintonul pentru ca în competițiile oficiale să puteți reprezenta Fălticeniul și nu cluburile din alte localități. Cei din Fălticeni trebuie să lupte pentru orașul în care s-au născut, în care învață și în care se antrenează. Ne propunem să înființăm și în viitor tot ceea ce ține de dotări și investiții dedicate sportului având în mine și în domnul antrenor un sprijin permanent, un aliat pentru rezultate din ce în ce mai frumose”, a precizat primarul Cătălin Coman

La finalul manifestării, sportivii pregătiți de antrenorul Liviu Deleanu au prezentat un exercițiu demonstrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.