Ediția a V-a a Concursului Național de Informatică „Start IT” și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a V-a ediție a Concursului Național de Informatică „Start IT”, s-a desfășurat în perioada 25-26 octombrie 2013, la Palatul Copiilor Suceava, Cercul de informatică, rezultatele fiind cunoscute în prima zi a lunii noiembrie.

            Concursul este cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale elaborat de MEN pentru anul 2013 și s-a bucurat de participarea a 150 elevi de la școli, palate și cluburi ale copiilor din țară: Palatul Național al Copiilor București – 3 echipaje, Clubul Copiilor Nr.1 București, Clubul Copiilor Cluj – 2 echipaje, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Botoșani, Palatul Copiilor Brăila, Școala nr.164 București (Fundația Prietenii calculatoarelor București), Școala nr.117 București, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Clubul Copiilor Nr.6 București, Palatul Copiilor Giurgiu și Palatul Copiilor Suceava.

            Elevii de la Palatul Copiilor Suceava au avut oportunitatea de a se confrunta la cele două secțiuni ale concursului: Programare clasele II-VIII și „Re-creație” clasele II-V, cu cei mai buni elevi de la cercurile de informatică din palatele, cluburile copiilor și școli din țară.

            Juriul a fost alcătuit din profesori cu prestigiu în domeniul informaticii: prof. Emanuela Cerchez și prof. Marinel Șerban de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, prof. Marcu Ovidiu și prof. Marcu Daniela de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și prof. Popa Carmen de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava.

            „Noutatea la ediția din acest an a concursului a fost secțiunea Media, unde elevii au avut de realizat un film cu tematică impusă în limita de timp conform regulamentului. La această secțiune, premiul I a fost obținut de elevul Andronic Tudor, clasa a VIII-a de la  Liceul  Tehnologic „Nicanor Moroșan” Suceava. La secțiunea programare, s-au remarcat elevii: Cuzenco Andrei Robert clasa a V-a și Arotăriței Robert clasa a VI-a de la Cercul de informatică a Palatului Copiilor Suceava, problemele rezovate au fost cu un grad mai mare de dificultate”, a declarat coordonatorul concursului, prof. Ștefania Șoiman de la Palatul Copiilor Suceava.

            La secțiunea „Re-creație”, elevii din clasele primare au avut de realizat pe calculator o poveste ilustrată cu tema aleasă de juriu, prof. Șandru Alina de la Cercul Cenaclu literar din cadrul Palatului Copiilor Suceava: Culorile toamnei, Dialogul toamnei și Aromele toamnei. Cele mai deosebite lucrări ale elevilor de la Palatul Copiilor Suceava aparțin Irinei Ciurlică clasa a II-a, Albu Maria Ioana și Aga Claudia din clasa a III-a, iar la clasa a IV-a lucrarea premiată cu locul I este a elevei Șlincu Andra Maria.

            Subiectele și rezultatele obținute de elevii participanți la cele două secțiuni ale concursului sunt publicate pe site-ul concursului: http://cnstartit.blogspot.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.