Beneficiile agriculturii și investițiile în fermele din județul Suceava realizate prin Măsura 141 au fost analizate de cercetătorii americani

Universitatea din Wisconsin – Madison realizează un studiu de cercetare privind “Beneficiile agriculturii și investițiile în fermele din județul Suceava, România”.

În această săptămână personalul de cercetare este prezent în zona Fălticeni, pentru a purta discuții cu 30 de fermieri din Fălticeni, Rădășeni, Hîrtop și Bunești.

Discuțiile sunt axate pe experiența fermierilor din județul Suceava care au aplicat pentru “Măsura 1.4.1. – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență”, în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală.

Conform cercetătorului principal Sarah Walker de la Universitatea din Wisconsin – Madison (Statele Unite ale Americii), au fost invitați fermieri care dețin un potențial foarte mare de a aduce beneficii comunității din care fac parte prin activitatea lor în agricultură.

“Participarea dumneavoastră la studiu ne oferă informații privind atât beneficiile, dar și provocările pe care le întâlniți zi de zi, în calitate de fermier. Rezultatele cercetării pot fi folosite în scopul îmbunătățirii politicilor privind agricultura și dezvoltarea rurală în România. Acestea vor fi publicate în revistele academice din Statele Unite ale Americii”, a precizat Larisa Andrei, asistent cercetare.

Pe lângă discuțiile purtate, fermierii au completat un chestionar cu întrebări legate de gospodărie, despre fermă și despre practici economice precum economiile și investițiile și au participat la câteva aplicații practice.

Obiectivul studiului de cercetare este acela de a afla în ce fel practicile legate de agricultură influențează viața de zi cu zi, succesul și provocările cu care se confruntă fermierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.