Premiul I al Festivalului Național de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca” a revenit Trupei „Birlic”

În perioada 19-20 noiembrie, la Sebeș, județul Alba, a avut loc, Festivalul Național de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca”. Trupa “Birlic”, cea care a reprezentat județul Suceava, a obținut locul I cu piesa “Karagiale Reloaded” iar regizorul piesei, Gheorghe Balint, a primit premiul pentru cel mai bun regizor.

Organizat sub forma unui concurs, festivalul confirmă preocuparea tinerilor pentru actul de cultură și nevoia de frumos prin cele șase trupe de teatru, provenind din toate zonele țării, care s-au înscris în competiție. Marele premiu a fost obținut de trupa „Drama Club” din Botoșani cu piesa “La lilieci” de Marin Sorescu, spectacol care a câștigat și  Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis” de la Alexandria.

            Locul II a revenit trupei de teatru a Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, gazda eveniemntului, iar pe locul III s-a clasat trupa „Protha” din Panciu.

“Suntem foarte mulțumiți, trupa s-a prezentat foarte bine pe scenă. Având concurenți foarte buni, rezultatul obținut este foarte bun și este pe măsura pregătirii noastre. Trupa “Birlic” a fost singura trupă din concurs care s-a autofinanțat pentru participarea la acest festival”, ne-a declarat preotul Liviu Mihăilă, coordonatorul trupei și președintele Asociației “Fălticeni Cultural”.

În cadrul spectacolului de gală,  care a avut loc duminică, 24 noiembrie, de la ora 16,00, “o gală a a valorilor autentice, o sărbătoare de suflet pentru sebeșeni și pentru toți iubitorii de teatru”, după cum, au declarat organizatorii, participanții la festival au fost recompensați cu premii și distincții, având și prilejul de a asista la un spectacol în care a evoluat și președintele juriului, actorul Radu Gheorghe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.