150 de ani de învățământ la Baia

Școala Gimnazială ,,Nicolae Stoleru,, din Baia, a sărbătorit 150 de ani de existență. La acest eveniment, care a fost marcat de Ziua Sf. Nicolae, au fost invitați dascăli pensionari ce au slujit în această instituție, părinți dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Casei Corpului Didactic, ai Consiliului Județean și ai Consiliului Local.

Festivitatea a fost deschisă de corul școlii, coordonat de prof. Apopei Mirabela, iar directorul școlii, prof. Ioan Natu a prezentat o monografie a școlii, surprinzând principalele aspecte din viața școlii și reliefând activitatea unui strălucit dascăl și erou, Nicolae Stoleru. Ulterior, invitații și-au exprimat gânduri legate de importanța școlii în viața unei comunități. Au luat cuvântul distinșii oaspeți Cătălin Nechifor, Gabriela Scutaru, Alexandru Rădulescu, Ovidiu Donțu, Cătălin Coman, Constantin Boleac. Pentru rezultatele deosebite, școala a primit „Diploma de excelență” din partea ISJ, aceasta fiind înmânată de inspectorul general adjunct, prof. Gabriela Scutaru. O „Diplomă de Respect” a fost acordată școlii, din partea Casei Corpului Didactic, prin directorul ei, prof.  Constantin Margineanu.

A urmat un program artistic susținut de elevii școlii care și-au etalat talentul dar și pregătirea muzicală, culturală pe care au dobândit-o în școală. Cei mici, instruiți de învățătoarea Zaharia Florica au încântat asistența prin dansuri de societate, iar elevii de gimnaziu prin cântece și dansuri populare de o mare frumusețe. In finalul spectacolului  s-au prezentat și câteva datini de iarnă de copiii din grupul ,,Societatea Culturală Ștefan cel Mare”, condus de profesorii Vasile si Elena Popa.

S-a depus o coroană de flori la statuia învățătorului-erou,  Nicolae Stoleru, iar un grup de elevi împreună cu profesoara de religie, Iulia Sava au  dus jertfa și au asistat la slujba de pomenire oficiată la Biserica Petru Rareș din localitate.

Tot cu acest prilej, a fost lansat al XV-lea număr al revistei școlii cu titlul ,,Columna”, unde elevi și cadre didactice și-au așternut cele mai frumoase gânduri legate de școală și de slujitorii ei.

„Suntem mândri că la împlimirea a 150 de ani de învățământ la Baia, putem aduce omagiul nostru, ca slujitori dar și ca beneficiari ai acestui lăcaș, pleiadei de dascăli care au slujit cu devotament la această școală”, a spus directorul școlii, prof. Ioan Natu.

Activitatea desfășurată a fost un adevarat ,,arc peste timp”. Ionela Iacob, directorul adjunct al școlii, a mulțumit tuturor invitaților pentru prezența la acest eveniment, a mulțumit pentru distincțiile și aprecierile acordate școlii și a spus că alături de întregul colectiv al școlii va duce mai departe bunul renume al școlii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.