Cursul de formare inițială a polițiștilor locali s-a încheiat

Vineri, 13 decembrie, 23 de polițiști locali din Suceava, Fălticeni, Siret și Gura Humorului au încheiat primul curs de formare inițială desfășurat la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

Așa cum am aflat de la cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, cursul s-a desfășurat în perioada 16 septembrie – 13 decembrie, în conformitate cu Ordinul MAI nr. 3 din 17.01.2013 privind formarea inițială în 2013, în instituțiile de învățământ ale MAI a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere.

Programa școlară prevede competențe ca: aplicarea tehnicilor și tacticilor de intervenție polițienească, a procedurilor legale în domeniul ordinii publice, constatarea faptelor de natură contravențională și penală în domeniul ordinii publice, acordarea primului ajutor în situații de urgență, comunicarea în context profesional, aplicarea normelor de conduită profesională, utilizarea armamentului din dotare, identificarea legislației naționale specifice domeniului de activitate, precum și competențe specifice circulației rutiere.

Examenul de absolvire s-a desfășurat în perioada 12-13 decembrie 2013 și a avut ca obiectiv evaluarea integrată a competențelor dobândite.

 

Falticeni-Cursantii Politisit locali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.