Școala de munte

Asociația Ghizilor din Bucovina, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, desfășoară, începând cu această lună, pe parcursul a șase luni, „Școala de munte”, activitate din cadrul proiectului „Ia a(l)titudine”.

„Școala de munte” este „o școală educativă” la care se poate înscrie orice persoană care iubește natura, plecând de la un nivel zero de pregătire al cursanților, chiar dacă are acumulată o anume experiență montană. Membrii asociației și colaboratorii acesteia vor susține, în regim de voluntariat, cursuri teoretice și workshopuri de inițiere în tainele activităților desfășurate în aer liber, cursanții având șansa de a-și completa cunoștințele de alpinism clasic și hibernal, schi de tură, rafting, canyoning, speologie, supraviețuire, tehnici de prim ajutor etc..

Un weekend din fiecare lună va fi dedicat ieșirilor pe munte, unde vor avea loc aplicații practice cu activități specifice fiecărui anotimp, în munții Rarău, Ceahlău, Hășmaș, Rodnei, Piatra Craiului etc. Costurile aplicațiilor (transport, cazare și masă) vor fi suportate de cursanți.

Primele întâlniri se vor desfășura marți, 17 decembrie, ora 17, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, și miercuri, 18 decembrie, ora 18, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, sala E201 (corp E, etajul 2). Vârsta minimă de participare este 16 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.