Echipa de fotbal feminin Armonia Dolhești se pregătește pentru campionat

Echipa de fotbal feminin Armonia Dolhești a început din această săptămână pregătirea pentru a doua parte a campionatului Ligii I.

Luni seara fetele s-au întâlnit cu staful tehnic și cu președinta clubului, Mirela Năstacă, pentru a stabili strategia de pregătire și modul de abordare a campionatului. Cu această ocazie Mirela Năstacă a făcut apel la seriozitate și dăruire pentru club.

“Din Suceava, Botoșani, Neamț, doar voi faceți fotbal de nivel înalt, fotbal de Liga I. Vă întâlniți cu echipe bune, pregătite de antrenori cu o mare experiență profesională, de aceea nu trebuie să luați ca pe o joacă activitatea la club. În spatele vostru este o întreagă echipă de oameni maturi, oameni care au familie, au foarte multă treabă și răspundere la locul de muncă, dar găsesc resurse să vă susțină pe voi. Vă susțin din plăcere și din dragostea pe care o au față de acest sport, față de dorința tineretului de afirmare într-un sport. De aceea trebuie să venim la antrenament cu gândul că suntem sportivi, respectând un anumit regim de viață și regulamentele clubului. Ca să evoluați în Liga I se fac eforturi mari, iar dacă evoluția și imaginea voastră va fi pozitivă poate se vor alătura și alți oameni care să ne ajute. La o echipă fără rezultate nu vine nimeni”, a precizat Mirela Năstacă.

Antrenamentele pot duce la succes

Și antrenorul Marcel Irimie le-a încurajat pe fete la reluarea pregătirii, menționând că le așteapă partide dificile, cu echipe puternice cum ar fi Heniu Prundu Bârgăului și Vasas Odorhei,  cu jucătoare foarte bine pregătite. 

“Din tribună se aud multe. Încercați să auziți numai încurajările, să vă vedeți de pregătire, să vă vedeți de jocul vostru, numai așa dați dovadă că sunteți adevărate sportive. Modul în care vă pregătiți vă poate duce sus, puteți progresa de la un antrenament la altul sau puteți ajunge jos. De aceea trebuie seriozitate multă la antrenamente, să fim uniți, să fim o echipă și toată lumea să aibă același țel. Dacă facem treaba asta o să fim sus”, a spus Marcel Irimie.

            Pregătiri la Fălticeni și Mălini

În următoarele două săptămâni echipa va face antrenamente de reacomodare la efort pe Stadionul “Tineretului” (4 antrenamente pe săptămână) și la sală de forță. Va urma apoi o săptămână de cantonament la Mălini, după care vor fi stabilite partide de pregătire, cel mai probabil cu echipe de băieți.

“Este important să trecem cu bine de această perioadă. Cu siguranță partea a doua a sezonului va fi mult mai dificilă. Toate echipele se întăresc în această perioadă. Locul trei pe care îl ocupăm acum va pune în gardă adversarii care cu siguranță nu ne vor mai privi de sus”, ne-a declarat antrenorul Marcel Irimie.

Luna martie va debuta cu un program dificil: o deplasare la Bacău, pe terenul ultimei clasate (9 martie) și partida de pe propriul teren cu Olimpia II Cluj (16 martie) iar pe 12 martie, potrivit paginii de internet a FRF  meciul din optimile Cupei României cu Navobi Iași, echipă din Superliga Națională, meci disputat tot pe propriul teren. Antrenorul Irimie a anunțat că obiectivul echipei este să câștige acest meci chiar dacă la o primă vedere pare o misiune imposibilă.

„Este un meci cu echipă de superligă, o echipă cu atitudine, o echipă care s-a întărit cu jucătoare foarte bune în ultima perioadă. Trebuie să și învățăm din acest meci dar trebuie să câștigăm prin seriozitate și muncă. Multe dintre jucătoare, deși sunt tinere sunt în vizorul antrenorilor lotului național. Trebuie să ajungă acolo și să se mențină. De acolo pot face în timp pasul spre marea echipă națională sau la o echipă mare din țară sau de peste hotare”, ne-a declarat antrenorul Marcel Irimie.

Promovarea jucătoarelor la lotul național

Antrenorul Marcel Irimie ne-a spus că obiectivul imediat este promovarea în prima echipă a unor junioare fiind vizate Cosmina Roșu și Andreea Dumitru, care s-au remarcat la Turneul național al junioarelor care a avut loc în decembrie la Fălticeni.

Evoluția bună din campionatul Ligii I (locul 3 în Seria Nord) nu a trecut neobservată la nivel de federație. Astfel, una din componentele echipei, Raluca Mitruț, s-a aflat până la începutul acestei săptămâni în cantonamentul echipei naționale, sub conducerea antrenorului Mirel Albon, la trialul organizat în vederea stabilirii lotului României – jucătoare sub 15 ani – care va participa în luna februarie la un turneu de pregătire în Republica Moldova.

„Antrenamentul de la Cluj a fost mult mai greu, a fost tratat cu mai multă seriozitate atât de jucătoare cât și de antrenori, condițiile sunt mai bune. Când e vorba de antrenament toate fetele fac antrenament, nimeni nu se sustrage pregătirii, chiar dacă uneori este foarte greu”, ne-a declarat Raluca Mitruț.

La finalul întâlnirii pentru începerea pregătirii, Mirela Năstacă  a precizat: “Vrem în 2014 să ne pregătim mult mai bine, să avem parte de imparțialitate și corectitudine din partea arbitrilor, să avem cât mai  mulți spectatori la meciurile noastre și susținere din partea acestora. Vrem să terminăm campionatul pe primele trei locuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.