Intervenție dificilă a pompierilor pentru îndepărtarea turțurilor

După ninsori, stratul consistent de zăpadă depus pe acoperișul clădirilor poate fi un pericol real pentru siguranța pietonilor dar și pentru mașinile parcate în preajma imobilelor. Pe lângă zăpadă, un alt pericol care atârnă la înălțime sunt țurturii, bucățile mari de gheață putând oricând să se desprindă și să cadă pe mașini sau pe trecători.

Joi, 30 ianuarie, pompierii din cadrul Detașamentului Fălticeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea turțurilor de la blocul 82 de pe strada Sucevei. Intervenția a fost una dificlă pentru că nu au putut intra cu autoscara din cauza mașinilor parcate in jurul blocului. Acolo unde s-a putut, degajarea țurțurilor s-a făcut de pe geamurile și din balcoanele locatarilor de la ultimul etaj. Au fost și situații în care intervenția este aproape imposibilă, cum este cazul apartamentelor nelocuite, la țurturi nu se poate ajunge din alte locuințe, iar accesul mașinii cu scară este imposibil din cuza construcțiilor sau arborilor. Administrația locală a solicitat asociațiilor de proprietari să identifice rudele celor plecați, să-i cheme la apartamentele respective și să îndepărteze turțurii. 

Pentru că țurturii de gheață reprezintă un real pericol pentru trecători, proprietarii de spații comerciale de la parterul blocurilor au pus afișe asupra pericolului la care se expun cei ce trec prin zionă.

            Potrivit reglementărilor legislative și a normelor locale adoptate de Consiliul Local, responsabilitatea în ceea ce privește curățarea zăpezii și îndepărtarea gheții de pe acoperișuri cade în sarcina proprietarilor, fie că vorbim de persoane fizice, agenți economici, instituții sau asociații de proprietari. Proprietarii sau deținătorii legali ai imobilelor răspund contravențional, civil sau penal de consecințele neîndeplinirii acestor obligații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.