Siguranța pe Internet

La Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” a fost sărbătorită săptămâna trecută Ziua Siguranței pe Internet, printr-o serie de activități la care au participat elevi, părinți ai acestora și cadre didactice.

Tema principală a acestei ediții a fost „Împreuna facem Internetul mai bun!”. Cu această ocazie părinților le-au fost prezentate filme și videoclipuri de pe platforma proiectului și o prezentare Power Point realizată de cadrele didactice prin care au fost scos în evidență cât de important este rolul familiei în acest domeniu, concluzia fiind că siguranța în mediul online și evitarea dependenței de İnternet pot fi realizate printr-o bună colaborare familie-școală.

Elevii au vizionat videoclipuri educative, au răspuns la o serie de chestionare și unii au aflat că, deși își verifică zilnic conturile de pe diferite rețele de socializare, nu știu chiar totul despre İnternet și capcanele lui. Noțiuni ca „bullying” sau „mobbing” i-au pus pe mulți în încurcătură.

Echipe de elevi din clasele a VI-a B și a VII-a A au realizat colaje și au „inventat” mesaje pentru toți cei care cred că tehnologia modernă are doar avantaje. Lucrările lor au fost expuse pe holul școlii și au fost apreciate de toată lumea, primind și note de la un juriu ad-hoc format din „piticii” programului „Școală după școală” (clasele pregătitoare).

Profesoarele Doina Mihăilă și Elena Pașcovici ne-au spus că aceste activități pe care le-au coordonat fac parte din proiectul școlii „Un stil de viață durabil pentru mine și cei din jurul meu” (derulat în perioada noiembrie 2013-aprilie 2014).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.