5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Municipal Fălticeni

Spitalul Municipal Fălticeni va beneficia în trimestrele I și II de o alocare financiară de 5 milioane de lei pentru continuarea investiției la noul sediu. Fondurile provin din veniturile proprii ale Ministerului Sănătății (accize).  

Pentru lucrările la Spitalul Municipal Fălticeni au fost alocate până acum fonduri în valoare de peste 29 milioane de lei (inslusiv prezenta alocare de 5 milioane de lei).

“În mandatul meu, pentru construcția spitalului Primăria a primit 240 de miliarde de lei vechi (24 milioane de lei), fiind cea mai mare alocare bugetară pentru Fălticeni din 1990. La începutul săptămânii am primit o nouă tranșă de bani de la Ministerul Sănătății, confirmată și de Ministerul Finanțelor, în valoare de de 5 milioane de lei, care ne va ajuta să ne apropiem de finalizarea clădirii noului spital. Urmează să ne întâlnim în aceste zile cu toate firmele implicate în construcția clădirii și să stabilm prioritățile punctuale pentru finalizarea proiectului. Mă bucur că reușim să continuăm cel mai important obiectiv pentru Fălticeni, Spital Municipal aflându-se pe lista de priorități a Guvernului”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Primăria Fălticeni va face demersurile necesare pentru suplimentarea fondurilor în a doua parte a anului 2014. În memoriul pe care Primăria Municipiului Fălticeni l-a transmis Ministerului Sănătății se arată că, pentru finalizarea investiției, în acest an, este necesară suma de 15.782.870  de lei. In suma de 15.782.870 lei, solicitata Ministerului Sanatatii prin memoriul Primariei Falticeni, a fost inclusă și suma 5 milioane de lei pentru care luni, 17 februarie, a venit confirmarea alocării. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.