Întâlnire în cadrul proiectului Active Network la Fălticeni

În zilele de 13 și 14 martie 2014, Primăria Municipiului Fălticeni găzduiește o întâlnire de lucru în cadrul proiectului internațional Active Network, proiect finanțat de Comisia Europeană, aplicantul principal fiind ISCA – International Sport and Culture Association Danemarca. La cea d-ea doua întâlnire organizată în România de la demararea proiectului în anul 2013, au participat alături de organizatori, primarul Gheorghe Cătălin Coman și Mihai Androhovici, vicepreședintele Federației Române „Sportul pentru Toți”, reprezentanți ai Facultăților de Educație Fizică și Sport din Suceava și Iași, membri ai cluburilor sportive și organizațiilor neguvernamentale din Fălticeni și Suceava implicate în promovarea sportului pentru toți, care au prezentat exemple de bune practici în domeniu. Printre participanți s-au numărat și Saska Benedicic Tomat, coordonatorul proiectului, Laska Nemova, coordonatoarea proiectului Move Week Europa și Mariana Ivanovic, reprezentanta Federației Sârbe „Sportul pentru Toți”.

            Crearea unei rețele de parteneriate între municipalități și organizații sportive naționale

Municipiul Fălticeni și Federația Română Sportul pentru Toți, alături de municipalități și federații sportive naționale din țări europene, fac parte dintr-o rețea internațională care promovează sportul de masă, bunele practici de colaborarea dintre municipalități și structurile sportive.

„Obiectivele întâlnirii sunt legate de crearea unei rețele de parteneriate între  municipalități și organizații sportive naționale care activează în domeniul sportul pentru toți. Sunt 15 țări angrenate în acest proiect, 15 municipalități și 15 federații sportive naționale sau organizații zonale din țările respective. Se lucrează deja la această rețea de parteneriate în care facem schimburi de exemple de bune practici dar derulăm concomitent și propriile noastre activități”, ne-a declarat Mihai Androhovici .

Parteneriat premiat la Barcelona

Colaborarea dintre Municipiul Fălticeni și  Federația Română Sportul pentru Toți s-a concretizat prin organizarea  a cinci evenimente dedicate  sportului pentru toți, în cursul anului 2013. Acest parteneriat a fost premiat în luna octombrie a anului trecut cu ocazia Congresului „Move 2013” care a avut loc în Barcelona în urma evaluării tuturor activităților practice, teoretice și de comunicare .

„Ne dorim mai multe activități practice pentru că sportul înseamnă  multă practică. Nu ne dorim neapărat sport de performanță cu toate că și astăzi la aceatsă întâlnire au fost prezentate rezultatele deosebite de la nivelul Clubului Sportiv Școlar Fălticeni, dar am avut alături de noi 7 organizații care și-au prezentat activitățile practice de la nivelul sportului pentru toți.

Creșterea numărului celor care practică sportul

Urmărim creșterea numărului celor care practică sportul și ne dorim să ajungem și la performanță. Ceea ce fac aceste organizații și cluburi este performanță pe linia lor de activitate. Ne dorim ca pe lângă dezvoltarea acestor activități să dăm încredere acestor organizații că pot să facă mai mult pentru societatea din care provin, că pot să întoarcă mai mult din experiența lor către cei care vor să facă mișcare și către cei care poate timpul  sau starea de sănătate nu le permite dar ei pot să vină cu soluții pentru a face societatea mult mai dinamică”, a precizat Mihai Androhovici.

Proiectul Active Network urmărește creșterea numărului persoanelor care practică sportul, indiferent de forma de manifestare, amator sau de sport de performanță precum și promovarea bunelor practici de colaborare între comunitățile locale și entitățile sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.