Sute de elevi din Fălticeni, au luat parte la „Marșul pentru viață 2014”

Vineri, 21 martie, câteva sute de elevi de la școlile gimnaziale și colegiile din Fălticeni au participat la “Marșul pentru viață 2014”, eveniment organizat de Asociația Bucovina Profundă și Asociația Fălticeni Cultural pe traseul Piața „Nada Florilor” –  Aleea pietonală – Primăria Municipiului Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Spitalul Municipal – Poliția Municipală – str. 2 Grăniceri – Monumetul Grănicerului.

Manifestul de la această ediție s-a intitulat “Adopția – o alegere nobilă” și a fost o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați. De multe ori, copilul adoptat este văzut ca unul de mâna a doua, familia care adoptă este văzută ca nefirească, iar părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt văzuți ca nedemni de numele de părinți.

Pe timpul depalsării participanții la marș au purtat icoane, baloane multicolore și pancarte cu mesaje împotriva avortului, protejării copiilor, sprijinirii familiei și pro adopției și au împărțit flaiere pentru a atrage atenția că este nevoie de o cultură a adopției care să pună în centru interesul copilului, să valorizeze adopția și să nu culpabilizeze părinții naturali.

“Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că dragostea adevărată așteaptă. Adolescenții trebuie să învețe, să aștepte, iar atunci când se întâmplă să fie copil cu copil să și-l asume”, ne-a declarat prof. Monica Crețu, una dintre coordonatorele acestui eveniment.

În fiecare an, mii de oameni din întreaga țară participă la “Marșul pentru Viață” – cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieții din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.