Fălticeneanul Paul Tihan s-a remarcat la Festivalul Național de Muzică Folk – „Nord Est Folk”

În perioada 26 – 27 aprilie, în Sala Teatrului din Dorohoi a avut loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk – „Nord Est Folk”. Ca și anul precedent, ediția din acest an s-a desfășurat pe două categorii, individual și grupuri.

Conform regulamentului festivalului, sâmbătă, 26 aprilie 2014, a avut loc concursul, iar  duminică, Gala Laureaților în cadrul căreia fălticeneanul  Paul – Alexandru Tihan a obținut  premiul III, la secțiunea individual,  premiul I revenind ieșeanului Cezar Popescu iar pe locul II situându-se Cosmin Mariciuc, câștigătorul ediției de anul trecut a Festivalului Fălticeni Folk.

Adrian Paul Tihan a devenit deja un nume cunoscut la manifestările dedicate folkului prin compozițiile proprii, în general melodii de dragoste, urcând pe podium la mai multe concursuri folk organizate în județ și în țară printre care se numără cele de la Bistrița, Mediaș, fie individual fie în duet cu alte colege.

Festivalul „Nord-Est Folk” de la Dorohoi este conceput ca o manifestare artistică și culturală care se adresează interpreților individuali și de grup de muzică folk din țară. Anul acesta concurenții au fost din Dorohoi, Fălticeni, Iași, Pitești și Săveni. După preselecții, în faza finală a competiției, la secțiunea individual s-au înscris șapte persoane, iar la cea de grup, cinci formații.

Notele au fost acordate de un juriu format din șapte membri, interpreți recunoscuți, redactori muzicali și persoane cu rol de decizie în organisme care gestionează actul de cultură: Radu Gheorghe – actor și interpret folk, președintele juriului, Emil Răducanu – redactor muzical Radio Iași, Mirela Kozlovsky – Conferențiar universitar doctor la Universitatea „Ovidius” Constanța, Adrian Bezna – interpret folk, prezentatorul festivalului, Iurie Levcic – profesor, director al Centrului pentru Promovarea și Păstrarea Tradițiilor Populare din Bucovina, Cernăuți, Ucraina, Aurel Melniciuc – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Dănuț Huțu – director Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Botoșani. La fiecare secțiune se vor acorda în bani premiul I, II și III și câte două mențiuni.

În cele două seri au avut loc și recitaluri susținute de nume consacrate ale muzicii folk. Sâmbătă, atmosfera a fost animată de Cosmin Vaman & Alexandra Andrei și Adrian Beznă, iar duminică, în seara Galei Laureaților au susținut recitaluri actorul și interpretul folk Radu Gheorghe, Ovidiu Mihăilescu și trupa „JOI”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.